ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στο Skai και τους δημοσιογράφους Λυριτζή και Οικονόμου. Τρίτη, 01.09.2015


Σημεία συνέντευξης Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στο Skai και τους δημοσιογράφους Λυριτζή και Οικονόμου. Τρίτη, 01.09.2015




Σχετικά με την επιβολή Φ.Π.Α στην εκπαίδευση

Το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί κάθετα με την επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση, και μετά από συναντήσεις με φορείς του κλάδου, είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους του κλάδου, αλλά και αναστάτωση στα παιδιά που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους και την προσπάθεια τους να μπουν στο πανεπιστήμιο. Πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική κατανομή, αναλόγως των υπηρεσιών τους. Ο κλάδος των καθηγητών θα χτυπηθεί. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν δάσκαλοι που λαμβάνουν 4 ευρώ την ώρα. Ειδικά στην παιδεία, υπάρχουν πολλές χιλιάδες κενά, άρα η ιδιωτική εκπαίδευση είναι συμπληρωματική. Τα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια έχουν υψηλό επίπεδο κατάρτισης και ειδίκευσης.

Αναφορικά με την φορολόγηση των αγροτών

Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ φαντασιώνονταν ότι κυβερνάει, έτσι φαντασιώνεται ότι έχει πρόγραμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βιάζεται να πάει σε εκλογές γιατί δεν έχει προτάσεις και δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Φοβάται την φοροεπιδρομή που έρχεται το φθινόπωρο. Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί ότι σε συγκεκριμένα ζητήματα υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φορολόγηση των αγροτών, όπου έχουμε δεσμευτεί ότι θα υπάρχουν ισοδύναμα. Αν εφαρμοστούν τα μέτρα για την αφαίμαξη των αγροτών σε 2 χρόνια δεν θα υπάρχει αγροτική οικονομία.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου

Το ΠΑΣΟΚ έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου βουλευτή, υπουργό, πρόεδρο και πρωθυπουργό. Η προσφορά του Γιώργου Παπανδρέου είναι να αφήσει το κόμμα να ενωθεί. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δεχτεί όρους και τελεσίγραφα από ένα άλλο κόμμα.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Το ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένες αντιευρωπαϊκές και λαϊκιστικές δυνάμεις δεν μπορεί να συνεργαστεί, όπως η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ. Αυτή η ακροδεξιά παράταξη ήταν συνέταιροι της κυβέρνησης. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεργαστεί με δυνάμεις του ευρωπαϊκού τόξου, ακόμα και με ορισμένες δυνάμεις που βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ βάζει μπροστά και πάνω από το κόμμα την χώρα. Άλλοι έβαλαν πάνω από την χώρα το κόμμα τους, με καταστροφικά αποτελέσματα. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να στηρίξει μια κυβέρνηση, εφόσον χρειαστεί, για να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα, και με πρόγραμμα. Το ΠΑΣΟΚ είχε σοβαρές διαφωνίες με την Ν.Δ, αλλά συμμετείχε στην κυβέρνηση για να παραμείνει η χώρα όρθια. Τώρα πλέον, πρέπει να υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία σε 15-20 σημεία, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πρόλαβε να κάνει, εξαιτίας της άρνησης της αντιπολίτευσης. Ειδικά μετά τις ευρωεκλογές, δημιούργησαν πολύ σοβαρά προβλήματα πηγαίνοντας στην Ε.Ε. και υπονομεύοντας την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν προπηλάκισε και δεν έβρισε κανένα στέλεχος άλλου κόμματος. Η χώρα χρειάζεται μια διακυβέρνηση προοδευτική, καινοτόμα, εκσυγχρονιστική, με πρόγραμμα για να βγει η Ελλάδα από κρίση. Τέλος πρέπει να βρούμε τρόπο να πείσουμε τον κόσμο να επιστρέψει τα χρήματα στις τράπεζες και την χώρα.