ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7 F.M.» ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ - ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2015





ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ 90,7 F.M
ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Για την αναγκαιότητα των επικείμενων εκλογών
Κανένας Έλληνας πολίτης – εκτός από κάποιους που είναι φανατισμένοι με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην πρωθυπουργό - δεν ήθελε να πάμε σε εκλογές. Γιατί αποδείχθηκε εκ των υστέρων – όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις – ότι αυτές οι εκλογές δεν θα εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία που επιζητούσε ο κύριος Τσίπρας. Ο Τσίπρας έχει πάει τη χώρα τρεις φορές ήδη σε εκλογές και υπάρχει ένα μείζον θέμα αξιοπιστίας και από τα ψέματα που έχει πει. Στην Βουλή έλεγε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάμε σε εκλογές και τώρα αποδέχεται ότι το ίδιο βράδυ, στις 12 Ιουλίου ήθελε να προχωρήσει στις κάλπες. Τώρα η χώρα είναι εγκλωβισμένη στις αδυναμίες γιατί είναι χρεοκοπημένη. Γι’ αυτό και δανείζεται. Και δανείζεται ποσά που ο κύριος Τσίπρας δεν τα είχε σκεφτεί ποτέ γιατί όταν εμείς μιλάγαμε για το e-mail Χαρδούβελη, δηλαδή για 1 δις. ο κύριος Τσίπρας έχει βάλει την υπογραφή του σε 14 δις και 86 δις. Μιλάμε για 100 δις. ευρώ δάνειο. Πρωτάκουστο, πρωτόγνωρο για κάποιον που θα έσκιζε τα μνημόνια.

Για την πολιτική εκπροσώπηση στη Λακωνία
Στις 20 Σεπτεμβρίου οι Λάκωνες καλούνται να επιλέξουν εκείνες τους συμπολίτες τους που πιστεύουν ότι μπορούν να τους εκπροσωπήσουν επάξια στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η μάχη της κάλπης στον νομό μας, η μάχη για το ποιος θα είναι στη Βουλή υπερβαίνει τα κόμματα και ξεπερνά τις πολιτικές διαιρέσεις. Η ίδια η Λακωνία έχει προβλήματα χαρακτηριστικά της περιφέρειας αλλά έχει και ιδιαίτερα προβλήματα. Πρέπει η Λακωνία να βγει από τον φαύλο κύκλο της οικονομικής και αναπτυξιακής υστέρησης. Και άρα η ψήφος αυτή έχει μια ξεχωριστή αξία. Έχει σχέση με τα πρόσωπα και όχι με τα κόμματα. Εγώ είμαι ξανά στην πρώτη γραμμή και θέλω να συνεχίζω αυτόν τον αγώνα μου για την ανάπτυξη και την ευημερία της Λακωνίας αλλά και για να δώσω το δημοκρατικό μου στίγμα. Πιστεύω ότι η Λακωνία έχει τις δυνατότητες να αναζωογονήσει την παραγωγική, οικονομική και τουριστική της δραστηριότητα εφόσον όλα αυτά στηριχθούν πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και βέβαια αξιοποιώντας όλα της τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού. Το μόνο που πρέπει να αποφύγει η Λακωνία στις 20 Σεπτεμβρίου είναι η μαύρη ψήφος, η μαύρη ψήφος του νομού.
Η Λακωνία είναι μια ελκυστική περιοχή και πρέπει αυτό να το αναδείξουμε. Εγώ πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας πρέπει να επιλέξουν στις 20 Σεπτεμβρίου το δρόμο που έχει θετικό πρόσημο και όχι το δρόμο της άρνησης, της καταγγελίας, της απόρριψης, του θυμού. Όλα αυτά που θα βάλουν σε δύσκολο δρόμο τον νομό.
Το μόνο πράγμα από το οποίο κινδυνεύει η Λακωνία είναι η μαύρη ψήφος. Γιατί η μαύρη ψήφος αφαιρεί, στερεί, στιγματίζει τη Λακωνία και τους Λάκωνες. Γιατί η ψήφος στη Χρυσή Αυγή επιτείνει τα αδιέξοδα για τη Λακωνία και την εγκλωβίζει σε ένα παρελθόν που πραγματικά δεν της αξίζει.
Η ψήφος στη Λακωνία είναι διαφορετική αυτή τη φορά. Επειδή τα πρώτα δύο κόμματα - η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ – έχουν εξασφαλίσει τις πρώτες δύο θέσεις, η τρίτη παίζεται μεταξύ του Γρηγοράκου και της Χρυσής Αυγής. Και αυτό είναι ένα θέμα. Χθες πήγα στη Παναγιά τη Γιάτρισσα και μου είπαν: «Πες μου, θέλω να σε ψηφίσω αλλά θέλω να βρω κάτι για να σε ψηφίσω» και τους είπα ότι όλα τα χρόνια που ήμουν στην πολιτική του νομού Λακωνίας θέλω να πιστεύω ότι είμαι πάντα διαθέσιμος και είμαι χρήσιμος. Αυτό τους είπα. Επειδή είμαι χρήσιμος και επειδή είμαι πάντα διατεθειμένος να βοηθήσω τη Λακωνία και τους πολίτες της.

Για το ΠΑΣΟΚ και τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό
Το ΠΑΣΟΚ κάνει μια καινούργια αρχή με την νέα πρόεδρο, με ένα πρόσωπο που έχει δοκιμαστεί. Στο ΠΑΣΟΚ είμαστε φιλοευρωπαϊστές, είμαστε συναινετικοί, είμαστε αξιόπιστοι και το ΠΑΣΟΚ έκανε την κάθαρσή του τον τελευταίο καιρό. Παρά τα λάθη που έκανε και τα οποία τα πλήρωσε ακριβότερα από ότι του αναλογούσε. Πιστεύω ότι η πρόεδρος μπορεί να κάνει μια νέα αρχή για το κόμμα μας και διεκδικούμε την τρίτη θέση. Και θα γίνει αυτό γιατί πρέπει να δούμε από την άλλη πλευρά τι ενσαρκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Τσίπρας ενσαρκώνει το πολιτικό ναυάγιο μιας κυβέρνησης που αποδείχθηκε εντελώς ανίκανη, ανεπαρκής, ανερμάτιστη και προπαντός επικίνδυνη. Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση, μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα επτά μόλις μηνών κατέρρευσε, εμφανίζοντας έντονα τα σημάδια την αποσύνθεσης και του κατακερματισμού της που δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ σε κόμμα της μεταπολίτευσης. 
Πιστεύω ότι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου οι πολίτες με την ψήφο τους θα κρίνουν και θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του Τσίπρα. Η μαύρη τρύπα που προκάλεσε στη χώρα, στην οικονομία, στους πολίτες, στην υγεία, στην παιδεία - αυτή η μαύρη παρένθεση - δεν μπορεί να την επισκιάσει, ούτε να την υπερβεί το οποιοδήποτε επικοινωνιακό τέχνασμα του Αλέξη Τσίπρα. Δεν τα κατάφερε παρά τις βαρύγδουπες διακηρύξεις του περί νέου και παλαιού, περί διαπλοκής, περί διαφθοράς, περί κατεστημένων συμφερόντων. Όλα αυτά που έχει καταγγείλει ο κύριος Τσίπρας τα εκπροσωπεί. Εγώ πιστεύω λοιπόν ότι με αυτά με τα περιβόητα τηλεοπτικά του σποτάκια και τα μηνύματα που έχει εφεύρει ο Τσίπρας υπόσχεται μέλλον επικαλούμενος το παρελθόν. Δεν περίμενα ποτέ από έναν νέο άνθρωπο να επικαλείται με τόσο πάθος το παρελθόν. Όταν όλα τα πολιτικά συστήματα του κόσμου πάνε μπροστά, ο κύριος Τσίπρας θέλει να μας κάνει Βενεζουέλα. Αυτό είναι το νέο που διακηρύσσει. Το νέο είναι ότι κατηγορεί εμάς για παλαιούς. Ο κύριος Δραγασάκης τι είναι, ο κύριος Λαφαζάνης τι ήταν, ο κύριος Φλοαμπουράρης τι είναι. Όλοι αυτοί οι υπουργοί του τι είναι; Είναι το νέο; Εγώ πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ παλαιό και πολύ συντηρητικό.  Ο Τσίπρας υπόσχεται ανεδαφικά πράγματα ενώ γνωρίζει ότι αυτά δεν μπορούν να υλοποιηθούν, καλλιεργεί για άλλη μια φορά ψευδαισθήσεις και αυταπάτες προσπαθώντας να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Εμφανίζει πρωτοφανές έλλειμμα πολιτικής υπευθυνότητας και σοβαρότητας, διολισθαίνοντας ολοένα και περισσότερο σε έναν ακραίο εθνικολαϊκισμό. 
Ο Τσίπρας, αν και αυτοπροβάλλεται ως φορέας του νέου δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια καρικατούρα ενός επιστητού παρελθόντος. Υιοθετεί και αφομοιώνει με τον καλύτερο τρόπο όλες τις παθογένειες ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος.

Για την Λαϊκή Ενότητα
Ο κύριος Λαφαζάνης είναι συνεπής στις απόψεις του. Ήταν αντιμνημονιακός, ήταν αντιευρωπαίος, ήταν δραχμιστής. Ήθελε να πάει τη χώρα στη δραχμή. Και προκειμένου ο κύριος Τσίπρας να ξεκαθαρίσει τα του κόμματός του, πήγε τη χώρα σε εκλογές. Ενώ εμείς, αντίθετα, όλα αυτά τα χρόνια είχαμε τοποθετήσει ψηλά το συμφέρον της χώρας. Βάλαμε τη χώρα πριν από εμάς, πάνω από τους εαυτούς μας, πάνω από το κόμμα μας.
Εγώ τη Δευτέρα το πρωί, αν είμαι βουλευτής για άλλη μια φορά με τη βοήθεια των Λακώνων, θα ψηφίσω για τη χώρα. Δεν θα ψηφίσω ούτε για το δικό μου συμφέρον ούτε για το συμφέρον του κόμματός μου. Πιστεύω ότι η Ελλάδα αυτή τη φορά, περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη την δημιουργία ενός μεγάλου εθνικού συνασπισμού ο οποίος θα είναι συναινετικός, θα είναι συνεκτικός, θα είναι εθνικός. Για να είναι και αληθινός. Και αυτό το αληθινό πρέπει να το στηρίξουμε περισσότερο από ποτέ για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδά της.
Θέλω να σας πω ότι βλέπω έναν πρωθυπουργό που υποδύεται τον Νίκο Ξανθόπουλο, ένα λαϊκό παιδί που πάει κόντρα στα ξένα και στα εγχώρια συμφέροντα. Αυτή η εικόνα προκαλεί γέλιο γιατί στερείται σοβαρότητας. Όλοι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ποιο είναι ο πρωθυπουργικός του βίος και πολιτεία. Είναι παιδί του κομματικού σωλήνα. 

Το μήνυμα Γρηγοράκου
Η επτάμηνη διακυβέρνηση Τσίπρα ίσον τέλμα και παρακμή. Απευθυνόμενος στους Λάκωνες λέω ότι όλοι μαζί μπορούμε να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Όλοι μαζί μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος μας, να θεμελιώσουμε μια νέα αναπτυξιακή πρόταση για το παρόν και το μέλλον της Λακωνίας.