ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σημεία συνέντευξης βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1

Σημεία συνέντευξης βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1



Για την αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου
Η υπόθεση ήταν γνωστή από καιρό. Οι απόψεις του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι γνωστές στο κοινοβούλιο και στον κόσμο. Πολιτικός υπόκοσμος. Έβριζε βουλευτές, ομάδες της κοινωνίας, τα κόμματα, τους πάντες. Αυτό δεν το έκανε μόνο ο συγκεκριμένος βουλευτής αλλά και άλλα στελέχη του ίδιου κόμματος. Ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε δημιουργήσει επεισόδιο με την εκπρόσωπο του κόμματος του, με αφορμή τις απαράδεκτες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέτοια φαινόμενα, ειδικά από την αρχή της κρίσης, επαναλαμβάνονται διότι ορισμένοι βουλευτές τα εκμεταλλεύτηκαν για να κατέλθουν στην πολιτική. Εγώ προσωπικά πριν από δύο εβδομάδες βρέθηκα σε μια εκπομπή μαζί του και είπα ότι δεν επιθυμώ να συνομιλώ μαζί του. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει κοινωνικές ευαισθησίες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός σε τέτοιου είδους επιλογές και συνεργασίες. Όταν επιλέγεις τους υπουργούς θα πρέπει να έχεις ελέγξει την πορεία τους. Θέλω να σημειώσω ότι όταν ο M. Schultz είπε ότι πρόκειται για μια «περίεργη» κοινοβουλευτική ομάδα κατηγορήθηκε αλλά είχε δίκιο.

Για την επιλογή του Τσίπρα να συνεργαστεί με ΑΝΕΛ
Ο Τσίπρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, να κάνει μια τομή στο πολιτικό σκηνικό. Είχε μια μεγάλη διαφορά με το δεύτερο κόμμα και θα μπορούσε να κάνει ευρύτερες συνεργασίες, αλλά επέλεξε το ακροδεξιό μόρφωμα των ΑΝΕΛ. Αυτά που πρέπει να γίνουν δεν είναι εύκολα, ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ να καταφέρουν να περάσουν όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, αλλά έχω την εντύπωση ότι οι πλάτες τους δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος των αλλαγών. Με αμφιθυμίες και οπισθοδρομήσεις δεν νομίζω ότι θα ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις. Ο πρωθυπουργός έπρεπε να κάνει ένα κυβερνητικό άλμα αλλά δεν το έκανε.

Για την κυβερνητική αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση
Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το open government αλλά δεν μπόρεσε  να το ολοκληρώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προωθήσει την αξιοκρατία, διόρισε κομματικά στελέχη στη θέση των 13 περιφερειακών διευθυντών του Υπουργείου Παιδείας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ θα μπορούσε να επιλέξει στελέχη από την κοινωνία των πολιτών, αλλά δεν το έκαναν. Παράλληλα το πρώτο που σκέφτηκε να πει ο νέος υπουργός Υγείας ήταν ότι πρέπει να αλλάξουν οι διοικητές στα νοσοκομεία. Αν θέλουν να αλλάξουν, να τους αλλάξουν με ποιοτικά κριτήρια, να βρουν τους καλύτερους.
Η πρόταση μου για την έξοδο από την κρίση είναι συγκεκριμένη: πρέπει να δημιουργηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, μια στρατηγική για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, για το που θα πάει η Ελλάδα τα επόμενα 30 χρόνια.