ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 FM, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΔΥΟ ΡΕΠΟΡΤΕΡ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΤΡΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑ

https://www.youtube.com/watch?v=Jb5b-Bnf8YE

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ
ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 FM,
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ  «ΔΥΟ ΡΕΠΟΡΤΕΡ»
ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΤΡΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑ
Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2015
Για τις επικείμενες εκλογές και το κλίμα προ επικρατεί στην προεκλογική περίοδο
Ο κύριος Τσίπρας βάζει σε δοκιμασία τη χώρα. Ήταν μια πολιτική επιλογή υψηλού ρίσκου για τον ίδιο και νομίζω, ότι θα την «πληρώσει». Αν και βέβαια, έχω κάποιες υπόνοιες, ότι ήθελε να φύγει από την εξουσία, όπως έκανε και ο Καραμανλής το 2009. Γιατί στην πατρίδα μου, την Λακωνία, κυκλοφορεί πολύ η φήμη ότι θέλει να «την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια», όπως έκανε το 2009 Καραμανλής.
Χθες το βράδυ η ομιλία του δεν είχε κάτι το σημαντικό και τον είδα και πολύ μελαγχολικό, όπως έχει πει και ο Σακελλαρίδης. Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουμε και κριτές των λεγομένων μας. Στις 12 Ιουλίου είχε αποφασίσει να πάει σε εκλογές. Αν δεν απατώμαι στις 5 Ιουλίου είχαμε το δημοψήφισμα. Και αν δεν απατώμαι, το ίδιο διάστημα, που πήγαμε μέσα σε μια βδομάδα για δημοψήφισμα, ο κύριος Λαφαζάνης δεν είχε βγάλει ούτε «κιχ». Τώρα που πήγαμε σε εκλογές άρχισε να λέει τα δικά του. Υπάρχει, λοιπόν, μεγάλο θέμα με τα λεγόμενά τους. Σήμερα το πρωί έβλεπα ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση, τον κύριο Ζαχαριάδη - για τα δικά τους λάθη και τους ερασιτεχνισμούς – να ζητάει από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να νομοθετήσει,  εκδίδοντας Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με το θέμα του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία. Αυτά είναι πράγματα πρωτόγνωρα για την Ελλάδα. Δεν έχουν ξανασυμβεί.
Για την δικαίωση του αναφορικά με τη Ζ. Κωνσταντοπούλου
Η κυρία Κωνσταντοπούλου από την πρώτη μέρα που μπήκε στην Βουλή με αμφισβήτησε. θα σας φέρω και τα πρακτικά της Διάσκεψης, τα οποία δεν μου τα έδινε. Με αμφισβήτησε, λέγοντας ότι ήμουν παράνομος Αντιπρόεδρος στην Βουλή. Είχε προβλήματα συμπεριφοράς. Εγώ δεν είμαι της ειδικότητας αυτής… Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους έχω καλές σχέσεις, μου είπαν ότι έχω δίκαιο. «Τι να το κάνω εγώ το δίκαιο ρε παιδιά, όταν εσείς την στιγμή που έπρεπε δεν παίρνατε θέση;»
Για το ΠΑΣΟΚ και το χώρο της δημοκρατικής παράταξης
Η αποχή του Γ. Παπανδρέου από τις επικείμενες εκλογές ήταν μια σωστή κίνηση ενότητας για το ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ο Γ. Παπανδρέου το όφειλε στο ΠΑΣΟΚ, γιατί το τραυμάτισε τον Ιανουάριο, που αποφάσισε να φτιάξει το ΚΙΔΗΣΟ. Η συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ πάει καλά. Όλα τα άλλα είναι αντιδράσεις από τον απρόβλεπτο Φ. Κουβέλη που κατέστρεψε το προσωπικό, πολιτικό του κεφάλαιο.
Για μια πιθανή συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ
Δεν έχω καμία αντίρρηση με τον σωστό, αληθινό, δημοκρατικό, αριστερό λόγο. Έχω αντίρρηση με τον φθηνό, λαϊκίστικο λόγο. Εγώ θα είμαι με τη χώρα. Όπως ήταν πάντα το ΠΑΣΟΚ. Αν η χώρα απαιτεί κάτι τέτοιο θα είμαι με τη χώρα. Δε θα βάλω μπροστά τις προσωπικές μου αντιπαραθέσεις. Η χώρα πρέπει να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση από όλα τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα βρούμε έστω και την τελευταία στιγμή πριν η χώρα χρεοκοπήσει. Πιστεύω λοιπόν ότι τα κόμματα αυτά θα βρουν ένα τρόπο συνεργασίας για ένα κυβερνητικό πρόγραμμα τριετίας, θα πραγματοποιήσουν 10 πράγματα που θα τα ξέρει ο ελληνικός λαός. Να  δούμε τι θα κάνουμε με την ανεργία, με τους επιστήμονές μας, με την οικονομία μας. Είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας, όλοι μαζί, να καταφέρουμε να βγούμε από αυτό το σκληρό κεφαλοκλείδωμα που μας έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για τον ρόλο του Ε. Βενιζέλου στον μετεκλογικό σκηνικό
Ο Ε. Βενιζέλος από μόνος του είναι ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο. Η ιστορία θα αποδείξει αν λειτούργησε καλά. Επειδή, όμως συναναστρέφομαι μαζί του και είμαι και φίλος του σας λέω ότι ποτέ δεν έβαλε την προσωπική του φιλοδοξία μπροστά αλλά το καλό της χώρας και το έχει πληρώσει ακριβά αυτό. Νομίζω έχει μια ιδιαίτερη πολιτική σκέψη και έχει απελευθερωθεί πια με αποτέλεσμα οι ομιλίες του στην Βουλή να είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Τον έχει ανάγκη ο τόπος σαν πολιτική σκέψη και οντότητα. Μπορεί να έχει έναν ρόλο στην Ε.Ε., μπορεί να έχει έναν ρόλο ειδικού διαπραγματευτή. Πιστεύω ότι η χώρα, πρέπει να αποκτήσει μια ομάδα διαπραγμάτευσης υψηλού επιπέδου, στην οποία θα συμμετέχουν η κοινωνία των πολιτών και άλλοι φορείς. Εγώ έχω δώσει αυτό τον καιρό μια μεγάλη μάχη για μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, συναίνεσης, που να αποτελείται από ανθρώπους από όλα τα πολιτικά κόμματα, οι οποίοι όμως θα έχουν έναν κοινό στόχο: Την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τις δυνατότητες της Λακωνίας. Στην σκιά του Ταυγέτου, στο χωριό Καστόρι, υπάρχει ένα ιχθυοτροφείο χαβιαριού
Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα και είμαι υποστηρικτής αυτής της επιχείρησης. Γνωρίζω τους ιδιοκτήτες, όχι πολιτικά ή ψηφοθηρικά. Τους γνωρίζω σαν επαγγελματίες. Πιστεύω, ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες. Να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Τα προηγούμενα χρόνια η ανάπτυξη της χώρας μας είχε στηριχθεί σε αυτές τις επιχειρήσεις και αυτές οι επιχειρήσεις είναι πυρήνας της τοπικής οικονομίας.
Αυτή την στιγμή μόλις έφυγα από την Αερόπολη και βρίσκομαι στον Κότρωνα της Μάνης, ένα καταπληκτικό μέρος. Η Μάνη έχει καταπληκτικά προϊόντα όπως το σύγκλινο της Μάνης, το καπνιστό και το εξαιρετικό λάδι και το μέλι. Έχει την δυνατότητα να παράγει ψάρια, μέσω ιχθυοκαλλιέργειας. Επιπλέον, μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός, διότι έχει καταπληκτικές περιοχές. Πριν από λίγο βρέθηκα στη Χαριά, όπου υπάρχει ένας ναός του 1100 μ.Χ. Όλα αυτά μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε.
Για τις αποτυχίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ
Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόλαβε να τα κάνει όλα, διότι το πολιτικό σύστημα δεν επέτρεπε τις μεταρρυθμίσεις. Όλοι έχουν ευθύνες. Η ζωή του μέσου  Έλληνα στην μεταπολίτευση βελτιώθηκε, δεν είναι η Ελλάδα του 2015 ίδια με την Ελλάδα του 1980. Η χώρα χρειάζεται διοικητική, οικονομική και γενική ανασυγκρότηση. Πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμα.
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ όμως πηγαίνει τη χώρα κάθε λίγο και λιγάκι σε εκλογές, δεν υπάρχει οικονομική ασφάλεια. Το να στοχοποιείς κάποιον για επτά μήνες εξουσίας, δεν είναι τόσο δίκαιο, αλλά είχε τάξει τόσα πολλά, είχε πει τόσα πολλά ψέματα και δεν έκανε τίποτα. Τώρα τι θα πει στην Θεσσαλονίκη; Θα πει τα ίδια ψέματα.
Για την πρωτιά στις επικείμενες εκλογές
Μετά από 10 μέρες προεκλογικού αγώνα βλέπω μια κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν ξέρω αν χάνει την πρώτη θέση. Ο δικός μου νομός, είναι μια ειδική περίπτωση, διότι στη Λακωνία η Ν.Δ είναι κυρίαρχή. Το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα απ΄ ότι πήγε τον Ιανουάριο. Η συμπόρευση με τη ΔΗΜΑΡ, η επιστροφή στελεχών και τα νέα πρόσωπα θα ανανεώσουν το κίνημα μας.
Για την χρήσιμη ψήφο στο ΠΑΣΟΚ
Ο ψηφοφόρος θα πρέπει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είπε ψέματα, είπε αλήθεια και αυτό το πλήρωσε ακριβά. Το ΠΑΣΟΚ είναι πυλώνας σταθερότητας, όλα τα χρόνια - τόσο της πολιτικής σταθερότητας όσο και της πολιτικής αστάθειας - και έχει δείξει ότι είναι έμπειρο, έχει καλά στελέχη και τώρα πια είναι και ανανεωμένο και απαλλαγμένο από βαρίδια.