ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA 989 ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA 989
ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ

14 Σεπτεμβρίου 2015

Για την απραξία της κυβέρνησης στην περίπτωση των πυρόπληκτων στη Λακωνία
Βρίσκομαι στον Άγιο Νικόλαο Βοιών που έχει καταστραφεί από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και δυστυχώς ακόμη περιμένουμε τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, να κηρύξουν την περιοχή πυρόπληκτη. Καταλαβαίνετε, πόση δουλειά είχαν κάνει. Τίποτα. Τόση δουλειά είχαν κάνει αυτούς του 7 μήνες. Αποδεικνύεται, ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, γιατί δεν έχουν τις ικανότητες να κάνουν. Έχουμε Σεπτέμβριο μήνα, που αν βρέξει θα πνιγούν όλοι. Θα πνιγεί η Νεάπολη. Δύο μήνες μετά, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ.
Να μιλήσουμε λίγο και για πριν για τις μέρες των εκλογών, εκλογές που δεν έπρεπε να έχουμε. Και χάσαμε τα 100 εκατομμύρια, όπως χάσαμε και το 1 δις της ύφεσης που δημιούργησε ο κύριος Τσίπρας με την ανικανότητά του να διοικήσει και να κυβερνήσει τη χώρα. 1 δισεκατομμύριο μας κόστισε.

Για την αλαζονεία του κυρίου Τσίπρα
Πολλά είπε ο κύριος Τσίπρας και πολλά υπέγραψε. Δεν έκανε τίποτα. Δεν τον ενδιαφέρει, κυρία Παπαδάκου ούτε η Ελλάδα ούτε η Ευρώπη. Τον ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός του. Τόσα χρόνια μας “πετροβολάει”. Τι θα τον εμποδίσει να το ξανακάνει και αύριο;

Για την «πρωτιά» στις εκλογές
Είναι τόσο κοντά σε ποσοστά τα δύο πρώτα κόμματα. Πρέπει πρώτα από όλα αυτοί οι δύο να δώσουν το καλό παράδειγμα. Δεν έχει περιθώρια πια ο ελληνικός λαός και πρέπει να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα. Πρέπει να υπάρχει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Μια εθνική ομάδα συνεννόησης. Να βρούμε μια ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού. Όχι μόνο από τους πολιτικούς. Και από τα πανεπιστήμια, από την κοινωνία των πολιτών. Πρέπει να φτιάξουμε κάτι την επόμενη μέρα και να μην βιαστούμε κυρία Παπαδάκου, όπως βιαστήκαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Να κάνουμε, λοιπόν, με τον ελληνικό λαό, την επόμενη μέρα, ένα κοινωνικό συμβόλαιο. Ένα πολιτικό συμβόλαιο με δέκα πράγματα, που πρέπει να γίνουν στη χώρα τα επόμενα χρόνια. Και σε αυτά να συμφωνήσουμε όλοι.


Για την επόμενη ημέρα των εκλογών
Εμείς κυρία Παπαδάκου το έχουμε πει πολλές φορές. Εμείς ψηφίζουμε για τη χώρα. Εμείς πιστεύουμε ότι η χώρα την επόμενη μέρα πρέπει να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση, για να μπορέσει να ξεπεράσει όλα αυτά τα δύσκολα που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Επιμένουμε. Θέλουμε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, σωτηρίας, εθνικής συναίνεσης.
Είμαστε πια όλοι μνημονιακοί. Και δε θα επιτρέψουμε στον κύριο Τσίπρα, να γίνει πάλι αντιμνημονιακός.
Πρέπει τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου να είναι όλα μαζί. Πρέπει να είναι όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Δεν πρέπει να είναι κανένας απέξω. Δεν μπορεί ο κύριος Τσίπρας να μας το “παίζει” αντιμνημονιακός. Θέλουμε μια κυβέρνηση για τη χώρα. Και εγώ την επόμενη μέρα, ξέρω ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει για τη χώρα, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια.

Για τη λίστα Λαγκάρντ
Αυτά τα προεκλογικά παιχνίδια, 5 μέρες πριν τις εκλογές να ξαναβγαίνουν όλα αυτά. Γιατί δεν πήγαιναν τόσο καιρό; Αν θυμάμαι καλά τον Μάη του 2012 πήγαν για τον Άκη. Ήταν τυχαίο; Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι δε γίνεται να πηγαίνουμε σε εκλογές με σκάνδαλα και να παίρνουμε την ψήφο του λαού με τέτοιες καταστάσεις. Αυτή είναι μια παλιά συνταγή η οποία έχει αποτύχει. Δεν ξέρω ποιους πλήττει και ποιούς όχι. Εμένα σίγουρα όχι. Δεν έχω ούτε λεφτά στο εξωτερικό ούτε να κρύψω κάτι.