ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΔΥΟ ΡΕΠΟΡΤΕΡ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΕΤΡΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΑΝΑΛΙ 1




ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΔΥΟ ΡΕΠΟΡΤΕΡ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΕΤΡΟ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΑΝΑΛΙ 1.


Παρασκευή, 08 Απριλίου 2016

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη πατώντας εδώ. 

  • Σχετικά με το κομματικό μου μέλλον στο σημερινό ΠΑΣΟΚ και το μέλλον της κεντροαριστεράς.
Δεν πρόκειται να ξανακατέβω με το κόμμα που κατέβηκα στις προηγούμενες εκλογές. Με αυτή την ηγετική ομάδα, που δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, που εγώ μεγάλωσα και με την οποία δεν έχω πλέον εγώ καμία ιδεολογική σχέση. Ξέρετε, πιστεύω, ότι οι ζυμώσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι εντελώς επιφανειακές. Γίνεται μια προσπάθεια τελευταία, αλλά πιστεύω, ότι αυτή η έννοια που λέγεται κεντροαριστερά, την οποία ο Αντρέας Παπανδρέου την μισούσε, θεωρώ ότι είναι διασπαστική του χώρου. Σίγουρα, εγώ δε θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα χωρίς να αποποιηθώ την ιδεολογία μου, μπορεί να συνεργαστώ, αν και είναι νωρίς ακόμη, με οποιοδήποτε άλλο κόμμα. Δεν έχω συζητήσει κάτι αλλά θα δούμε.
  • Αναφορικά με την αξιολόγηση και το ασφαλιστικό.
Όπως είδατε εχθές, η κυρία Λαγκάρντ είπε ότι το ασφαλιστικό «πάει στα βράχια». Τα μέτρα, που προσπαθούν τώρα να πάρουν είναι πρόσκαιρα. Δεν είναι αυτή η λύση για το ασφαλιστικό. Το ασφαλιστικό είναι ένα μείζον θέμα, το οποίο ήθελε μια διαφορετική αντιμετώπιση από κόμματα, τα οποία, τουλάχιστον είχαν μια συνάφεια ιδεολογική. Το λέω χρόνια αυτό. Ο κύριος Τσίπρας διάλεξε να έχει μαζί του συνεταίρους, τους ΑΝΕΛ, που υπολείπονται πολύ των αναγκών της χώρας. Πρόκειται για ένα κυβερνητικό σχήμα αλλόκοτο και ανερμάτιστο. Πιστεύω, ότι το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί εφόσον υπάρχει τόση μεγάλη ανεργία. Με τα μέτρα που πήραμε τα προηγούμενα χρόνια, ίσως με εκείνα του Λοβέρδου, κάτι έγινε, αλλά τότε υπήρχε μεγαλύτερη φοροδοτική δυνατότητα των ελλήνων πολιτών. Σήμερα δεν υπάρχει. Αυτό είναι το τραγικό. Προσπαθούν να πάρουν χρήματα από ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες. Με το να μειώνουμε συνέχεια μισθούς και συντάξεις δεν λύνουμε το πρόβλημα. Και χωρίς επενδύσεις δε γίνεται τίποτα. Ιδιαίτερα με μια φορομπηχτική κυβέρνηση σαν αυτή που επί 15 μήνες δεν έχει κάνει τίποτα. Παλιότερα, όσα λάθη και να είχαν γίνει βλέπαμε ένα «φως στο τούνελ», είχαμε τη δυνατότητα ανάπτυξης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα δείξει περισσότερη αλληλεγγύη ή θα διαλυθεί. Πρώτον πρέπει να βρει τρόπους για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Δεύτερον καλύτερο και πιο ευέλικτο τραπεζικό σύστημα. Τρίτον να ανοίξει το δρόμο για την πλήρη ενεργειακή κάλυψή της και τέταρτον για τη ενσωμάτωση νέων επιστημόνων και τη χρησιμοποίηση μεθόδων υψηλής τεχνολογίας. Εδώ ήρθαν και «φόρτωσαν στις πλάτες» της χώρας, 85 δισεκατομμύρια παραπάνω.
 Δεν μπορεί ο κύριος Τσίπρας από την μια στιγμή στην άλλη να αλλάζει ψυχοσύνθεση και να δημιουργεί διχαστικό κλίμα με εξεταστικές επιτροπές στην Βουλή. Οι χειρισμοί του και στην οικονομία και στο προσφυγικό έχουν επιδεινώσει την κατάσταση. Υπάρχει πλήρης διαχειριστική και πολιτική αποτυχία.
  • Σχετικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις φορολογικές παραβάσεις του Πρωθυπουργού και άλλων μελών της κυβέρνησης.
Όλες αυτές οι αποκαλύψεις στα πλαίσια της κόντρας της κυβέρνησης με το συγκρότημα Λαμπράκη, δηλαδή για τις φορολογικές παραβάσεις του Πρωθυπουργού δε δημιουργούν καλό κλίμα στο εσωτερικό της χώρας. Τί άλλο πιο οφθαλμοφανές υπήρχε από την υπόθεση Σταθάκη; Βγήκε και είπε: «τα ξέχασα». Αν τα ξεχάσει ένας πολίτης θα το σεβαστούν; Βλέπετε και τον κύριο Φλαμπουράρη, ο οποίος δίνει άλλα χαρτιά, άλλες ημερομηνίες. Κι όμως, τους αθώωσαν.
  • Αναφορικά με την κόντρα κυβέρνησης-ΔΝΤ και την στάση των άλλων κομμάτων.
Βλέπουμε μια προσχεδιασμένη επίθεση του Πρωθυπουργού εναντίον του ΔΝΤ με την περιβόητη υποκλοπή. Και βλέπουμε από την άλλη πλευρά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, να συντάσσεται με τον κύριο Τσίπρα και του προσφέρει «σανίδα σωτηρίας». Βλέπετε, ότι όχι μόνο το ΔΝΤ αλλά και οι εταίροι μας κάθε φορά που πήγαμε να κάνουμε «ταρζανιές», την επόμενη φορά επέστρεφαν πιο σκληροί. Όπως τώρα τα 5.5 δις έγιναν 6.5 δις ευρώ μέτρα. Όλα αυτά στερούνται ουσίας και αποσκοπούν μόνο σε επικοινωνιακά παιχνίδια, που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη χώρα.
  • Σχετικά με ενδεχόμενο πολιτικού «φλερτ» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυρίας Γεννηματά.
Βλέπω πολύ καιρό αυτό το «φλέρτ» και πιστεύω ότι έχει σχέση και η διαγραφή μου.  Σε έναν τέτοιο πολιτικό «γάμο» εγώ θα στεκόμουν εμπόδιο. Δεν ξέρω, αν σας έχουν καθυβρίσει τόσο άσχημα, αν σας έχουν πει «γερμανοτσολιάδες», «προσκυνημένους», «προδότες». Αυτό έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και επειδή είμαστε και Μανιάτες δεν ξεχνάμε εύκολα. Υπάρχουν και άλλες φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που διαφωνούν με αυτό το «φλέρτ», αλλά υπάρχει και μια ομάδα που θέλει να πάει στο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ γιατί να συνταχθώ μαζί τους; Είναι δυνατόν να μας διασπάσουν το 2015 και σήμερα να είναι σύμβουλοι και η στενή παρέα της κυρία Γεννηματά και εγώ να συνταχθώ μαζί τους; Δε γίνεται. Να δώσω τόπο στην οργή αλλά όχι να τους βλέπω και μπροστά μου σαν πρωταγωνιστές. Το ΠΑΣΟΚ αυτοί το διέσπασαν το 2015 και ήθελαν να το διαλύσουν. Για να έρθουν πίσω θα πρέπει να υπάρχουν αποφάσεις του κόμματος. Μας ρώτησαν γι’ αυτό; Η κυρία Γεννηματά τους έφερε από το «παράθυρο» και τους έβαλε «μπάστακες». Είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 με τους ελάχιστους τότε φίλους μου από την Λακωνία. Και έρχεται η κυρία Γεννηματά και με διαγράφει, χωρίς αιτιολογία; Διαγράφηκα για την άποψή μου και όχι για τις πράξεις μου. Το ίδιο συνέβη και με συναδέλφους σας χθες, που διεγράφησαν για την άποψή τους. Αυτό είναι τραγικό. Αυτό δείχνει χουντικές συμπεριφορές. Αυτά είναι κατάλοιπα σουλτάνων και σταλινικών αποφάσεων.
Ενώ τα τελευταία χρόνια είχαμε συνηθίσει και πιστεύαμε στην ελεύθερη δημοσιογραφία, σήμερα ήρθε μια κατάπτυστη απόφαση της ΕΣΗΕΑ η οποία θέλει να συνταχθεί με την κυβέρνηση και ποινικοποίησε την αντίθετη άποψη. Πρέπει να δεχόμαστε και την κακή κριτική.