ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016

Συνέντευξη Λεωνιδα Γρηγοράκου στο ρ/σ Fly fm - Τρίτη, 16.02.2016


Συνέντευξη Λεωνιδα Γρηγοράκου στο ρ/σ Fly fm - Τρίτη, 16.02.2016


Σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις

Ο κύριος Τσίπρας υποδύεται τον Πρωθυπουργό, γιατί έχει φέρει τη χώρα σε μεγάλο αδιέξοδο. Ο κίνδυνος να βρεθούμε εκτός Σένγκεν, αποδεικνύει πόσο επισφαλής είναι η θέση μας στην Ευρώπη. Βλέπω ότι, η χώρα έχει μπει πάλι σε έναν φαύλο κύκλο. Υπάρχει φόβος, ανασφάλεια, αβεβαιότητα. Όλα αυτά έχουν φωλιάσει πλέον στις ψυχές των Ελλήνων και πιθανόν να έχουμε ξανά συζητήσεις για ένα Grexit.  Ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τον Ελληνικό λαό με φοβερά ψέματα, υποσχέσεις, ανέξοδες διακηρύξεις, εκλογές, δημοψηφίσματα, ξανά εκλογές. Θέλω να πιστεύω, ότι η Ελληνική ιστορία τον Τσίπρα θα τον καταγράψει ως έναν άνθρωπο με την μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση. Ο κόσμος έχει μάτια, αυτιά και μνήμη και θυμάται τα τρακτέρ που ανέβαινε ο κύριος Τσίπρας και τι έλεγε και πως παραπλάνησε το εκλογικό σώμα με τα παροιμιώδη ψέματα.

Αναφορικά με την στάση των Ευρωπαίων εταίρων

Αυτό τον καιρό η κυρία Μέρκελ μόνο τον Τσίπρα αγαπάει. Κανέναν άλλο. Γιατί αν ήθελαν να συνεχίσουμε, θα δημιουργούσαν όλες εκείνες τις συνθήκες για να προχωρήσουμε, να κάνουμε την αξιολόγηση και να έχουμε φύγει από το Μνημόνιο. Δυστυχώς ο κύριος Τσίπρας κερδίζοντας τις ευρωεκλογές του 2014 είχε δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα προς την Ευρώπη, λέγοντας εγώ θα κυβερνήσω, πολύ άσχημο για τη χώρα. Η Μέρκελ, που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, νομίζω ότι φέρθηκε εχθρικά στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Ή εκλογές ή μια άλλη κυβέρνηση. Τώρα, αυτή η άλλη κυβέρνηση εγώ δεν πιστεύω ότι πρέπει να είναι οικουμενική. Οι οικουμενικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, έχουν δείξει ότι δεν έκαναν τίποτα, έχασαν χρόνο, μπέρδεψαν τα πράγματα. Η Ελλάδα δεν προχώρησε. Πιστεύω, ότι πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση με συναφείς πολιτικές δυνάμεις. Να φύγει ο κύριος Καμμένος και να φτιάξει από εκεί και πέρα μια κυβέρνηση ο κύριος Τσίπρας, όπου να μην έχουν μεγάλες διαφορές τα κόμματα. Από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση που θα φτιαχτεί, θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που θα έχει ένα βάθος χρόνου, θα πράξει δέκα πράγματα που θα έχει συνεννοηθεί, θα ξέρει ο ελληνικός λαός τι θα έχει να αντιμετωπίσει τα προσεχή δύο-τρία χρόνια, όσα αποφασίσει αυτή η κυβέρνηση ότι χρειάζονται. Να γίνει δηλαδή μια καλή διαπραγμάτευση, να πούμε ότι η Ελλάδα κάνει 2,3,5, 10 πράγματα και μετά τον τάδε μήνα, την τάδε ημερομηνία κάνουμε εκλογές, προετοιμασμένα όλα τα κόμματα. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στα τυφλά.

Σχετικά με το αγροτικό ζήτημα

Από το προηγούμενο καλοκαίρι είχα πει, ότι το αγροτικό θα είναι ο «τάφος» της κυβέρνησης. Και μάλιστα είχα προειδοποιήσει, τότε, την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, γιατί τώρα είμαι ανεξάρτητος βουλευτής, ότι εγώ δεν πρόκειται να συναινέσω σε λευκή υποταγή και επιταγή. Επιμένω και σήμερα, λοιπόν, ότι οι αγρότες πρέπει να φορολογηθούν, αλλά κλιμακωτά. Δεν μπορεί όλοι οι αγρότες να είναι μια οριζόντια γραμμή, αλλά να υπάρξουν κριτήρια. Γιατί σίγουρα οι αγρότες των ορεινών περιοχών δεν παράγουν, άρα δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε καν το ασφαλιστικό τους. Τα έχει μπλέξει επίτηδες η κυβέρνηση αυτή την στιγμή τα πράγματα. Δεν μιλάμε για ασφαλιστικό. Μιλάμε για φορολογικό. Αυτό είναι η τραγωδία. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να αφήσουμε απέξω το κοινωνικό κράτος. Να πάμε στο φορολογικό που θα πρέπει να είναι ενιαίο για όλους τους πολίτες και από εκεί και πέρα ας κοιτάξουμε τα ασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. 

Αναφορικά με την διαγραφή από την Κ.Ο της Δημ. Συμπαράταξης και τις επόμενες κινήσεις

Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουνα και θα παραμείνω. Δε διαγράφηκα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Από εκεί και πέρα εγώ μεγάλωσα με ένα άλλο ΠΑΣΟΚ. Δε μεγάλωσα με ένα αυταρχικό ΠΑΣΟΚ και ποτέ το ΠΑΣΟΚ, που μεγάλωσα εγώ δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ, που δε δεχόταν τη διαφορετική άποψη. Εδώ ψηφίσαμε στην Βουλή το σύμφωνο για τη διαφορετικότητα των φύλων και είμαστε σε ένα κόμμα που δεν μπορούμε να εκφράσουμε την άποψή μας; Εμένα αυτό που με έχει ενοχλήσει και είμαι πολύ θυμωμένος με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν έκανα πράξη, εξέφρασα γνώμη. Και μάλιστα ασχολήθηκαν και οι Financial Times με τον Γρηγοράκο. Πώς, δηλαδή, η άποψη ενός βουλευτή ποινικοποιείται. Το να κάνω μια πράξη, να μην ψηφίσω ένα νομοσχέδιο που το ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει να ψηφίσει και είναι σοβαρό για την ιδεολογία του κόμματος, τότε ναι. Αλλά να με διαγράψει επειδή είχα μια διαφορετική άποψη και αποτύπωσα, νομίζω, την κοινή γνώμη εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή, νομίζω ότι παραπάει. Αυτό δεν έχει γίνει ούτε σε πολύ ολοκληρωτικά καθεστώτα και την εποχή του Μεσαίωνα. Οι σουλτάνοι και όλοι αυτοί σκότωναν όλους όσους είχαν διαφορετική γνώμη από αυτούς. Ένα ιστορικό κόμμα με μεγάλη προσφορά στη χώρα και την κοινωνία αυτή την στιγμή διοικείται από μια ανεπαρκή ηγεσία.
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δεν πάει πουθενά. Είναι πολύ νωρίς για όλα αυτά. Περιμένω τα γεγονότα, έχουμε έναν πολύ σκληρό χειμώνα, δεν έχει φύγει ακόμη ο χειμώνας, σε ό,τι αφορά το πολιτικό σύστημα της χώρας. Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας. Μιλάμε ή για εκλογές ή για μια άλλη κυβέρνηση ειδικού σκοπού, συναίνεσης, δεν ξέρω πώς θα την ονομάσουν. Τα πολιτικά γεγονότα αυτή την στιγμή με ωθούν να καθίσω στην άκρη, να παρακολουθώ, να κάνω αυτές τις παρεμβάσεις για τη χώρα, την Λακωνία και να εκφράζω την άποψή μου, όπως είχα μάθει. Και αρθρογραφώ, όπως βλέπετε και εκφράζω τη γνώμη μου, που μπορεί να είναι και διαφορετική κάποιες φορές.