ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Ερώτηση Βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λ.Γρηγοράκου με θέμα "Πληρωμή συνδρομής του Σ.Ε.Α.Β στις ψηφιακές βιβλιοθήκες" 22/07/2015


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και θρησκευμάτων,
κ. Α. Μπαλτά

 ΘΕΜΑ: «Πληρωμή συνδρομής του Σ.Ε.Α.Β στις ψηφιακές βιβλιοθήκες»

Η στάση πληρωμών του δημόσιου τομέα, που ξεπερνάει τα 5 δις ευρώ, έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας αλλά και στην λειτουργία των δημόσιων δομών.
Από την στάση πληρωμών δεν ξέφυγε και ο ευαίσθητος κλάδος της παιδείας. Ο Σύνδεσμός Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών ενημέρωσε τα μέλη του ότι δεν πληρώθηκε η συνδρομή στις διεθνής ψηφιακές βιβλιοθήκες και περιοδικά ως όφειλε, με αποτέλεσμα το ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό να μην έχουν πρόσβαση στο απαραίτητο επιστημονικό υλικό.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
  1. Προτίθεται να επιχορηγήσει άμεσα τον Σ.Ε.Α.Β ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή των συνδρόμων;
  2. Γνωρίζει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την διακοπή της σύμβασης του healink με τα διεθνώς αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά περιοδικά και βιβλιοθήκες;
  3. Με ποιον τρόπο προτίθεται να επιλύσει αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα για την ακαδημαϊκή κοινότητά;
Ο Ερωτών Βουλευτής

Λεωνίδας Γρηγοράκος