ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Επίκαιρη Ερώτηση Βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λ.Γρηγοράκου με θέμα «Κάλυψη εφημεριών και υγειονομικών αναγκών βορειοδυτικής Χίου»

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
                                                                                                                 29.07.2015
Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Π. Κουρουμπλή
ΘΕΜΑ: «Κάλυψη εφημεριών και υγειονομικών αναγκών βορειοδυτικής Χίου»

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο, η Ιερά Μητρόπολη Χίου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συνδράμει οικονομικά ώστε να καλυφθούν τα κενά των εφημεριών και των υγειονομικών αναγκών στην περιοχή της Αμανής Χίου. Η πρωτοβουλία αυτή
ακολούθησε το τραγικό συμβάν με το θάνατο 61χρονου από τη Βολισσό της Χίου λόγω έλλειψης εφημερεύοντος ιατρού στο πολυδύναμου ιατρείο αφού, στην κλήση για γιατρό, ο τηλεφωνητής παρέπεμπε στο κέντρο Υγείας Πυργίου.
Η καθ’ όλα αξιέπαινη αυτή ενέργεια της Ιεράς Μητρόπολης Χίου αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ωστόσο, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα στον πολίτη που βλέπει να υποκαθίσταται η λειτουργία του κρατικού φορέα που επίσημα έχει οριστεί να φυλάττει και να διαχειρίζεται την υγεία των πολιτών από εκείνη ενός άλλου φορέα.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των εφημεριών και των υγειονομικών αναγκών της βορειοδυτικής Χίου;
  2. Με δεδομένο το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υγειονομικών μονάδων πανελλαδικά, έχει γίνει «χαρτογράφηση» ανάλογων αναγκών στην ελληνική επικράτεια και τι πρόβλεψη έχει γίνει για την αντιμετώπισή τους;
Ο Ερωτών Βουλευτής


Λεωνίδας Γρηγοράκος