ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Ερώτηση Βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λ.Γρηγοράκου με θέμα «Ολοκλήρωση αλιευτικών καταφυγίων Λακωνίας» 22/07/2015


ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη

ΘΕΜΑ: «Ολοκλήρωση αλιευτικών καταφυγίων Λακωνίας»

Το 2010 η κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ ανταποκρινόμενη στις ανάγκες ανάπτυξης της αλιείας του νομού Λακωνίας ενέταξε στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος αλιείας 2007 – 2013 την κατασκευή τριών (3) αλιευτικών καταφυγίων στον νομό. Από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2015 και μέχρι σήμερα ουσιαστικά έχουν παγώσει οι εργασίες λόγω μη έγκαιρης αποπληρωμής των εργασιών που ήδη έχουν εκτελεστεί. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου Βελανιδίων Λακωνίας για το οποίο λόγω της διακοπής των εργασιών και της μη ολοκλήρωσης της κατασκευής του εγκυμονούν άμεσοι κίνδυνοι για το σύνολο των εργασιών που έχουν υλοποιηθεί, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (κάβο Μαλέας). Την ανησυχία για την πορεία της εξέλιξης του έργου έχουν εκφράσει επανειλημμένα τόσο οι αλιείς της περιοχής όσο και η περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία έχει αναλάβει την επίβλεψη της κατασκευής.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
  1. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο για την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών;
  2. Για ποιόν λόγο δεν έχουν αποπληρωθεί οι ολοκληρωμένες εργασίες;
  3. Πότε σκοπεύει το Υπουργείο να καταβάλει τις οφειλόμενες υποχρεώσεις;
  4. Γνωρίζει το μέγεθος της ζημιάς που δύναται να προέλθει από την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου;
Ο Ερωτών Βουλευτής

Λεωνίδας Γρηγοράκος