ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Ερώτηση Βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λ.Γρηγοράκου με θέμα «Αποκατάσταση ζημιών κέντρου υγείας Νεάπολης»

 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κ.Ο. - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. 
 
Αθήνα, 29 Ιουλίου 2015
 
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουπλή

ΘΕΜΑ: «Αποκατάσταση ζημιών κέντρου υγείας Νεάπολης»


Οι καταστροφικές πυρκαγιές τις 17ης Ιουλίου στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης Λακωνίας δημιούργησαν τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις και καλλιέργειες. Από την πύρινη λαίλαπα δεν γλίτωσε το κέντρο υγείας Νεάπολης. Το κέντρο υγείας εκκενώθηκε και από την αυτοψία που διενεργήθηκε υπολογίζονται οι ζημιές περίπου στις 150.000 ευρώ. Το εν λόγω κέντρο υγείας εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη περιοχή η οποία την θερινή περίοδο επειδή είναι και τουριστική οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται. Η αναστολή της λειτουργίας του δημιουργεί οξεία προβλήματα στους πολίτες αλλά και στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
  1. Ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες που προτίθεται ο Υπουργός να αναλάβει ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επανέλθει στην φυσιολογική του λειτουργία το κέντρο υγείας;
  2. Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα και το σχέδιο για την επαναλειτουργία του κέντρου υγείας Νεάπολης
Ο Ερωτών Βουλευτής
Λεωνίδας Γρηγοράκος