Λεωνίδας Γρηγοράκος

Βουλευτής Λακωνίας - Γραμματέας Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου
«Έδωσα τον Όρκο του Ιπποκράτη και τον τηρώ σε κάθε τομέα της ζωής μου. Η ιατρική δεν είναι μόνο επιστήμη, είναι και στάση ζωής». «Υπήρξα πάντοτε δίπλα στον άνθρωπο, δίπλα σας και θα παραμείνω για όσο μου επιτρέψουν οι δυνάμεις μου»

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

25.09.2014 Επίσκεψη του Αν. Υπουργού Υγείας, Λ. Γρηγοράκου, στο Κιλκίς


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Πέμπτη 25/09/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κος Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφθηκε σήμερα το Κιλκίς καθώς και τη Γουμένισσα για να συζητήσει τα θέματα υγείας των Νοσοκομείων του Νομού.

Πριν την έναρξη της επίσκεψης στο Γ.Ν Κιλκίς επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου, κ. κ. Εμμανουήλ και ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, κ. κ. Δημήτριο.

Στο Γ.Ν Κιλκίς ο Αναπληρωτής Υπουργός συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη παρουσία του Αναπληρωτή Διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ κο Παύλο Παπαδόπουλο, του Διοικητή του Γ.Ν Κιλκίς κο Θεμιστοκλή Ανθρακίδη και εκπροσώπων του Νοσοκομείου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κος Ανθρακίδης ξενάγησε τον κο Γρηγοράκο στις εγκαταστάσεις, συζήτησε μαζί του για τα καίρια θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο και συμφώνησαν ότι στους επόμενους δύο μήνες θα εγκαινιαστεί η νέα πτέρυγα, καθώς και ότι η κατασκευή του χώρου των μαγειρείων έχει ολοκληρωθεί, ώστε να απαγκιστρωθεί πλέον το Νοσοκομείο από τις υπηρεσίες catering.

Στη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Αναπληρωτής εξέφρασε την ικανοποίησή του από την επίσκεψη και αποσαφήνισε ότι στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η στήριξη τόσο του Νοσοκομείου, όσο και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ώστε να παγιωθεί το Γ.Ν Κιλκίς όπως του αξίζει στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Αναφορά έγινε στην ανάγκη ενίσχυσης του ιατρικού προσωπικού, ενώ σημειώθηκε από όλους τους φορείς η επάρκεια στο νοσηλευτικό.  Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός Αναπληρωτής επεσήμανε την ανάγκη αναισθησιολόγου, χειρούργου, καθώς επίσης και νεφρολόγου. Επιπλέον τέθηκε και το θέμα που έχει προκύψει με την αποπληρωμή των εφημεριών. Σύμφωνα με τον κο Γρηγοράκο το ζήτημα αυτό θα λυθεί με ρύθμιση, καθώς θα επανέλθει ο τρόπος πληρωμής που γινόταν στο παρελθόν (δηλ εντός δύο μηνών θα πληρώνονται οι εφημερίες που έχουν εγκριθεί).

Ο Υπουργός Αναπληρωτής σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε αποσαφήνισε ότι οι μόνοι αρμόδιοι για τη χάραξη της πολιτικής του Υπουργείου είναι ο Υπουργός, ο Αναπληρωτής Υπουργός, η Υφυπουργός και κανείς άλλος.

«Έχω έρθει εδώ με την εντολή του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης καθώς και του Υπουργού να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να πειραχτεί καμία δομή υγείας του Νοσοκομείου. Δεν θα κλείσει καμία μονάδα και όπου υπάρχει δυνατότητα ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί. Γνωρίζω ότι χρειάζεστε άμεσα αναισθησιολόγο και θα προσπαθήσουμε να έρθει το συντομότερο δυνατό». Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας κατά τον χαιρετισμό του προς τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Γουμένισσας.

Ενδιαμέσως ο Υπουργός Αναπληρωτής επισκέφτηκε το Κ.Υ Πολυκάστρου και ξεναγήθηκε στους χώρους. Στην τοποθέτησή του που ακολούθησε της επίσκεψης, απεκάλεσε το εν λόγω Κ.Υ «πρότυπο».

Κλείνοντας ο κος Γρηγοράκος ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό και  υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων για τις υψηλότατου επιπέδου παροχές υγείας που προσφέρουν στους πολίτες, ενώ επαίνεσε ειδικά τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κιλκίς που με εσωτερικό έρανο συγκέντρωσαν το ποσό των 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο λειτουργεί σαν «μαξιλάρι» για ό,τι ανάγκες προκύψουν στο Νοσοκομείο. 


Φωτογραφίες











Σχετικό Βίντεο από Κιλκίς

http://www.grigorakos.gr/2014/09/25092014_26.html