ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” (ΣΚΑΪ). Πέμπτη, 14/7/2016


Σημεία παρέμβασης Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας 
στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή(ΣΚΑΪ)


Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Για να παρακολουθήσετε την εκπομπή, πατήστε εδώ


Για την υστερήσεις της Δικαιοσύνης και των άλλων δομών του κράτους
Η υπόθεση Siemens δείχνει την πλήρη κατάρρευση και αποσύνθεση της δικαιοσύνης και του κράτους. Ξέρετε ότι εγώ συμμετείχα στην επιτροπή για τη Siemens, είχα πάει και στη Γερμανία. Έντεκα χρόνια μετά, βλέπει κανείς ότι δεν μπορεί αυτή η δίκη να προχωρήσει όπως δεν μπορούν να προχωρήσουν και άλλες δίκες - όπως η δίκη της Χρυσής Αυγής - η οποία βέβαια μπορεί να υποκρύπτει και κάποια άλλα θέματα ενόψει όλων αυτών που συζητιούνται αυτές τις μέρες. Δεν μπορεί να μην χαρακτηρίσει κανείς την απόφαση της κύριας Θάνου η οποία, αντί να προχωρήσει όλες τις υποθέσεις γρήγορα και να ασχοληθεί με τη δικαιοσύνη, ασχολείται με μηνύσεις εναντίον του Τσακυράκη. Δεν ασχολήθηκε κανείς κύριε Αραχωβίτη με το θέμα των καταγγελιών που έκανε για τη δικαιοσύνη η κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Και δεν ασχολείται κανείς με τις εκκρεμούσες υποθέσεις οι οποίες, αυτή την στιγμή, έχουν φτάσει στο επίπεδο 1 εκατομμυρίου. Αυτό συμβαίνει διότι ενάμιση χρόνο τώρα αυτή η κυβέρνηση με ερασιτεχνισμούς και χωρίς κανέναν επαγγελματισμό δεν έχει κανένα στόχο, δεν έχει στρατηγική, με αποτέλεσμα να γίνονται όλα αυτά. Έχουμε να δούμε ακόμα περισσότερα, όπως είπε και η κυρία Μάνδρου νωρίτερα. Από το Σεπτέμβριο που θα έρθει αυτό το μεγάλο τσουνάμι των μεγάλων υποθέσεων, των δικών που αφορούν και τα πολιτικά κόμματα, τα υποβρύχια και λοιπά, τότε πραγματικά θα υπάρξει μια μεγάλη αδυναμία της κυβέρνησης και θα δείξουμε πολύ περισσότερο τι κράτος είμαστε, αν είμαστε κράτος δικαίου.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε όλα αυτά που συζητάμε τώρα κάθε κομμάτι του ελληνικού κράτους, της διακυβέρνησης, όποια δομή του κράτους και να πάρεις, βλέπεις ότι υπάρχει μεγάλη υστέρηση. Διότι παρακολουθούσα και προχθές τι έγινε στα Εξάρχεια, στο κέντρο της Αθήνας, με όλα αυτά που έγιναν. Βγήκε μετά ο υπουργός και είπε ότι η αντιπολίτευση δεν βλέπει τα καλά που έχει κάνει η κυβέρνηση στο χώρο αυτό. Ο χώρος της δημόσιας τάξης, τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει άβατο. Χθες είδαμε πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας. Πριν από ένα μήνα, αν θυμάμαι καλά, είδαμε την εκτέλεση ενός Πακιστανού. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα βλέπουμε σε εικόνα οπλισμένους πολίτες. Όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει κάτι το διαφορετικό, υπάρχει κάτι καλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια; Δυστυχώς, παρατηρούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του κράτους.
Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών
Έχουμε καταντήσει να φοβούνται όλα τα κανάλια, γιατί εδώ υπάρχει μια ομάδα αμοραλιστών, ανερμάτιστων προσωπικοτήτων, οι οποίοι νομίζουν ότι έχουν έρθει να πάρουν τη χώρα σαν λάφυρο. Ο λόγος που ο Πρωθυπουργός ενεργεί έτσι στο θέμα αυτό, είναι γιατί θέλει να φτιάξει τα νέα τζάκια. Και τα νέα τζάκια είναι ο κύριος Καλογρίτσας. Πρέπει να δημιουργηθούν τα νέα τζάκια για να μπορέσουν να υλοποιήσουν την καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τον νέο εκλογικό νόμο
Με αυτόν τον εκλογικό νόμο τι πάει να κάνει ο Τσίπρας και γιατί δεν το έκανε το 2012 όταν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είχαν μεγαλύτερα ποσοστά; Ανάλογα πώς μας βολεύει λοιπόν. Φέρνουμε τον εκλογικό νόμο τώρα για να καλύψουμε όλες αυτές τις αδυναμίες που παρουσίασε το πολιτικό σύστημα του Τσίπρα το τελευταίο δεκαοχτάμηνο. Το 1965 δεν πρόκειται να επαναληφθεί γιατί είναι φάρσα πια. Τα ίδια πράγματα με τότε. Ίδιες πιέσεις ασκούνται σε όλα τα επίπεδα. Και ελπίζω το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ να μην υποκύψουν σ’ αυτές τις πιέσεις γιατί τότε θα είναι υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα.
Αυτός ο εκλογικός νόμος τι κάνει; Αντιστρατεύεται τη φυσική πορεία των πραγμάτων και είναι ανέντιμο από τη μεριά του κυρίου Τσίπρα και όλων αυτών των πολιτικών ομάδων που θα στηρίξουν τον κύριο Τσίπρα να πράττουν κατά αυτόν τον τρόπο. Αυτή τη στιγμή έχουν απέναντί τους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, οι οποίοι θέλησαν να βρουν μια διέξοδο μετά από αυτή την οικονομική λαίλαπα που τους ήρθε και ψήφισαν κάτι το διαφορετικό, μήπως αυτό το διαφορετικό τους ικανοποιήσει τα αιτήματα. Και έρχονται αυτοί που για να κρατήσουν τη θεσούλα τους στο πολιτικό σύστημα και επειδή θέλουν να έχουν λόγο στις εξελίξεις, είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα. Οι εξελίξεις το Σεπτέμβριο θα είναι πολύ δύσκολες, θα υπάρχουν εκλογές. Η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων είναι μηδενική. Ένα δισεκατομμύριο το μήνα είναι ανεξόφλητα.
Προσωπικά, δε θα τον ψηφίσω. Είμαι ένας ανεξάρτητος βουλευτής που εξέφρασα μια άποψη και βρέθηκα εκτός του πολιτικού συστήματος, ενώ αυτοί που είναι εντός του πολιτικού συστήματος και είναι βουλευτές επικρατείας του ΠΑΣΟΚ παρόλο που πήραν μια διαφορετική στάση απέναντι στον εκλογικό νόμο, δεν έγινε τίποτα. Ο κύριος Θεοχαρόπουλος έκανε αυτή την πράξη γιατί ήθελε και μπόρεσε. Και η κυρία Γεννηματά θα ήθελε να το κάνει αλλά δε μπορεί λόγω τεράστιων αντιδράσεων στο εσωτερικό του χώρου. Εγώ δεν έχω κανένα παράπονο. Είμαι μια χαρά εκεί που είμαι. Και δεν έκαψα την καλύβα μου, μάλλον έφτιαξα πολυκατοικία μετά απ’ αυτό.
Για το ενδεχόμενο εκλογών το Φθινόπωρο και τη διακυβέρνηση της χώρας
Βεβαίως θα γίνουν. Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα η κυβέρνηση αυτή. Θα πάμε σε κόφτη. Και από τη στιγμή που θα πάμε σε κόφτη, όλες οι κοινωνικές ομάδες θα επαναστατήσουν. Και πιο πολύ οι δημόσιοι υπάλληλοι, στους οποίους στηρίχθηκε ο κύριος Τσίπρας για να πάρει την εξουσία. Αυτόματος κόφτης σημαίνει ένα μνημόνιο συνεχές και διαρκές. Χρειάζονται διαφορετικές πολιτικές κινήσεις. Οφείλει ο κύριος Μητσοτάκης να μιλήσει με τους υπόλοιπους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και να φτιάξει ένα πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση. Ο κύριος Τσίπρας, αν και του δόθηκε η ευκαιρία, δε μπόρεσε να το κάνει. Ο κύριος Μητσοτάκης επειδή είναι ένας μοντέρνος πολιτικός και βλέπει τι έρχεται , οφείλει να μιλήσει με όλες τις δυνάμεις του φιλοευρωπαϊκού τόξου να φτιάξουν κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό και να βγάλουν τη χώρα από τα αδιέξοδα. Δε μπορεί άλλο η χώρα. Είμαστε στον έβδομο χρόνο και θα πάμε στον όγδοο χρόνο της κρίσης και δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα από αυτά που εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή ο λαός δεν αντέχει άλλο, πρέπει να του δώσουμε μια ελπίδα. Πρέπει να υπάρχει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, πρέπει να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο στρατηγικής εξόδου από την κρίση και αυτά δυστυχώς ο Τσίπρας δε μπόρεσε να τα δώσει στον ελληνικό λαό.