ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Συνέντευξη του Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ρ/σ. Αθήνα 9,84 - Τετάρτη 12.08.2015




Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ρ/σ.  Αθήνα 9,84 - Τετάρτη 12.08.2015 στους δημοσιογράφους και τους Γιάννη Παπαγεωργίου και Σταμάτη Ζαχαρό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη πατώντας την φωτογραφία.


Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, μίλησε στις 12/8 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Γιάννη Παπαγεωργίου και Σταμάτη Ζαχαρό.
Μεταξύ άλλων είπε:

Δημοσιογράφος: Χθες ενημερώσατε την κα Γεννηματά ότι δεν προτίθεστε να ψηφίσετε; Για ποιο λόγο;

Λ. Γρηγοράκος: «Έβαλα συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πρώτη και κυριότερη είναι ότι θέλω ένα προγραμματικό πλαίσιο που θα ενσωματώνει τις δικές μας δεσμεύσεις έναντι των δανειστών. Επιπλέον, θέλω ένα κυβερνητικό σχήμα, ικανό να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα. Πάνω απ' όλα όμως θέλω να ξέρω αν η ψήφος μου αυτή είναι ψήφος που θα διευκολύνει τον κ. Τσίπρα να επιλύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Εκτιμώ ότι η νέα συμφωνία είναι δυσκολότερη από τις προηγούμενες και επίσης ότι η χώρα πρέπει  πάση θυσία να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές, διότι αν γίνουν με αυτή την συμφωνία θα είναι καταστροφικές για τη χώρα, η οποία πριν από 7 μήνες πήγε σε εκλογές. Επειδή αργήσαμε να προχωρήσουμε σε συμφωνία, βρισκόμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση. Έχει γίνει μεγάλη σπατάλη χρημάτων και η χώρα είναι σε ύφεση το τελευταίο επτάμηνο. Μια κυβέρνηση η οποία όφειλε να κάνει άλλα πράγματα, επί 6 μήνες δεν είχε καταλάβει τι διαπραγματευόταν και όταν έπρεπε να διαπραγματευτεί, η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη,με αποτέλεσμα ο  λαός να κληθεί να πληρώσει 30 δισ. ευρώ επειδή, οι κκ Βαρουφάκης και Τσίπρας έκαναν μια μη ουσιαστική διαπραγμάτευση. Πιστεύω λοιπόν ότι η χώρα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να πάμε σε μια κυβέρνηση διαφορετική και ικανή -στην οποία ουδεμία διάθεση έχω ούτε εγώ ούτε το κόμμα μου να μετάσχουμε,  η οποία θα ενστερνίζεται τη νέα συμφωνία και θα είναι πρόθυμη να την υλοποιήσει».

Και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή, ο κ. Τσίπρας ας στείλει μήνυμα ότι δεν πάει τη χώρα σε εκλογές γιατί προηγουμένως θα πρέπει  να σταθεροποιηθεί και μετά να γίνει αυτό, ώστε  να έχει και τη δική μας στήριξη. Θα δίνουμε δηλαδή εμείς λευκές επιταγές στον κ. Τσίπρα, για να έρχονται μετά τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να κάνουν άλλα στη δημόσια διοίκηση και να περνούν τους νόμους του κράτους; Δηλαδή χωρίς προγραμματική συμφωνία, εμείς θα τον στηρίζουμε για να  κυβερνάει;... Αυτό δεν το ξέραμε εξ αρχής. Πιστεύαμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έχει την ανάλογη συμπεριφορά,αλλά μας υβρίζουν και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Προχτές μας έλεγαν λαμόγια. Έχω στείλει σχετικές επιστολές στην κα Γεννηματά. Η μία αφορά την κα Κωνσταντοπούλου. Δεν μπορεί  να στηρίζουμε μια κυβέρνηση με αυτονομημένη την πρόεδρο της  Βουλής και με την οποία να μην  μπορούμε να συνεννοηθούμε ούτε και να  ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει. Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να κάνει κάτι,αλλά από τη στιγμή που δεν θέλει να την κουνήσει από τη θέση της θα αποτύγχανε και μια δική μας πρόταση μομφής εναντίον της».

Δημοσιογράφος: Το να μην ψηφίσει το ΠαΣοΚ την συμφωνία εμπεριέχει δύο κινδύνους. Πρώτον, να έχουμε εκτροπή της χώρας από την πορεία της και δεύτερον, σε αυτή την συγκυρία που συνθλίβεται από την πόλωση που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, το ΠαΣοΚ κινδυνεύει να μείνει ενδεχομένως ακόμη και εκτός Βουλής, ιδίως αν προκύψει κι άλλο κόμμα από τη μήτρα του...

Λ. Γρηγοράκος: «Χίλιες φορές εκτός Βουλής, παρά να αισθάνομαι ότι κάνω αυτό που πρέπει, αλλά στο τέλος της ημέρας φτάνω να απολογούμαι γι' αυτό. Πιστεύω ότι το ΠαΣοΚ έχει λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός παράγοντας, η  χώρα έχει δυνάμεις και δεν νομίζω ότι θα  εκτραπεί της πορείας της λόγω των 13 βουλευτών μας».
* Για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών:

«Ούτως ή άλλως θα πάμε σε εκλογές, τις βλέπω μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Μπορεί να ανακοινωθούν και αύριο βράδυ, μετά την ψηφοφορία». 

Σε άλλο σημείο είπε: «Πήρα χτες την απόφαση να γράψω αυτή την επιστολή προς την κα Γεννηματά, διότι συμφωνώ σε όσα έγιναν και στηρίξαμε τη χώρα για να πάει μπροστά, αλλά αυτό το σουρεαλιστικό να βλέπει κανείς καθημερινά, να ψηφίζουμε εμείς την συμφωνία και ένας μεγάλος αριθμός της κυβέρνησης να την καταψηφίζει, δεν έχει προηγούμενο... Έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας... Αυτή τη φορά τα μέτρα του τρίτου μνημονίου είναι πολύ σκληρότερα από τα προηγούμενα... Ο λαός στις 25 Ιανουαρίου έκανε μια αλλαγή στην κυβέρνηση και εμείς αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να μου πει ότι έχει κάνει κάτι; Έχει πετύχει τη χειρότερη συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί και μου ζητά λόγω της ανικανότητας, της κωλυσιεργίας και πειραματισμών Βαρουφάκη να ψηφίσω μια συμφωνία  στην οποία δεν έχω καμία συνεισφορά... Προσωπικά, αύριο θα θέσω αυτά τα ζητήματα στην κοινοβουλευτική μας ομάδα. Δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτή την αναξιόπιστη κυβέρνηση, η οποία την επόμενη εβδομάδα θα πάει σε εκλογές για να λύσει τα εσωκομματικά της προβλήματα. Περιμένω με ενδιαφέρον να δω τι θα πει αύριο οι πρωθυπουργός στην ομιλία του...». 

Πηγή: Ρ/Σ Αθήνα 984