ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Συνέντευξη γραμματέα Κ.Ο ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 fm και την δημοσιογράφο Μ. Κόντου, Πέμπτη 20.08.2015

https://www.youtube.com/watch?v=svt5bzmSXkc&feature=youtu.be

Σημεία συνέντευξης γραμματέα Κ.Ο ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου στην στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 fm και στην δημοσιογράφο Μ. Κόντου, Πέμπτη 20.08.2015

Ανησυχώ για την οικονομική κατάσταση της χώρας,  διότι εφόσον πάει σε εκλογές θα υπάρξει αποσταθεροποίηση.
Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές, πρέπει να πάρει μπροστά πάλι η παραγωγική μηχανή.
Αν κάθε λίγο, όποτε παρουσιάζεται ένα πρόβλημα πηγαίνουμε σε εκλογές, τότε κάθε μήνα θα κάνουμε εκλογές.

Αυτή την στιγμή ο κύριος Τσίπρας έχει την πλειοψηφία στην βουλή, αλλά είναι ένας αρχηγός χωρίς κόμμα, ενώ υπάρχει ένα κόμμα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αρχηγό.
Ο κύριος Τσίπρας προκηρύσσει εκλογές για να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα.
Την κοινωνία την απασχολεί η χώρα και όχι οι εσωτερικοί συσχετισμοί του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κύριος Τσίπρας πρέπει να σταθεροποιήσει την χώρα και να βρει μια λύση μέσα από την παρούσα βουλή, όπως και αν αυτή λέγεται, είτε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, είτε κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Πρέπει να βρει τις ισορροπίες, να σταθεροποιήσει την χώρα και έπειτα, μετά από ένα με δύο χρόνια να κάνουμε εκλογές.
Έχουμε ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
Ο κύριος Τσίπρας μπορεί να είπε ότι δεν θέλει να γίνει Παπαδήμος, μπορεί από την άλλη να θέλει να γίνει Ομπάμα, αλλά αυτό δεν μας απασχολεί. Ο κύριος Τσίπρας μπορεί να θέλει να κυβερνάει την χώρα 100 χρόνια, αλλά αυτό δεν απασχολεί την κοινωνία και την χώρα.
Ο κύριος Τσίπρας μπορεί να παραμείνει επικεφαλής στην κυβέρνηση.
Στα δύσκολα ο κύριος Τσίπρας πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Όταν βρίσκει προβλήματα πετάει το πρόβλημα στο λαό.
Και αν ο κύριος Τσίπρας στις εκλογές δεν πάρει αυτοδυναμία, τι θα γίνει θα πάμε πάλι σε εκλογές;
Τα ίδια έκανε και το 2012, εξαιτίας του κύριου Τσίπρα, το 2012 κάναμε διπλές εκλογές επειδή δεν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει στην κυβέρνηση. Πλέον είναι αφερέγγυος. Έχει πει πολλά ψέματα.
Το ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά δεν θέλουμε να δικαιωθούμε επειδή το 2010 ψηφίσαμε μνημόνιο. Εμείς δεν θέλουμε να καταστραφεί η χώρα. Εμείς θέλουμε να δικαιωθεί η χώρα.
Ο πρωθυπουργός είπε του κόσμου τα ψέματα για να έρθει στην εξουσία, ενώ έφερε ένα πολύ χειρότερο μνημόνιο από τα προηγούμενα.
Οι εκλογές θα είναι δύσκολες για τα μικρά κόμματα και για το ΠΑΣΟΚ.
Τα ΠΑΣΟΚ πρέπει να πρεσβεύει κάτι διαφορετικό και προοδευτικό.
Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να μεταπηδήσουν στην σοσιαλδημοκρατία. Δηλαδή φοράμε μια κελεμπία και  γινόμαστε ινδουιστές, ή αν διαβάσει κανείς το κοράνι γίνεται μωαμεθανός;
Οι ιδεολογίες είναι πολύ σημαντικές, τα κόμματα δεν δουλεύουν αλά καρτ. Εδώ ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης νόμιζαν ότι θα εκβιάσουν την Ευρώπη. Μετά από έξι μήνες κατάλαβαν, επειδή δεν έχουν αίσθηση της πραγματικότητας, ότι η Ευρώπη είναι η κοιτίδα του πολιτισμού, του κοινωνικού κράτους, των μεταρρυθμίσεων και της αναγέννησης και δεν γίνεται να εκβιαστεί από το 0,6% του πληθυσμού της Ευρώπης, δηλαδή το 36% του ΣΥΡΙΖΑ το σύνολο του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος. 
Πρέπει ο κύριος Τσίπρας να βγει και να πει ότι είπε ψέματα και έκανε λάθος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μικρό κόμμα και έγινε μεγάλο, ενώ το ΠΑΣΟΚ ήταν μεγάλο κόμμα και έγινε μικρό.

Η χώρα χρειάζεται μια νέα μεταπολίτευση.

Χρειάζεται ένας πολίτικός χώρος να φτιάξει ένα μακρόπνοο πρόγραμμα,  ένα πρόγραμμα 20αετίας, με 10 βασικούς στόχους. Χρειάζεται ένας εκσυγχρονιστικός χώρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά συντηρητικός. Χρειάζεται ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, που να μην έχει καμία σχέση με τα παλιά, ένα νέο αφήγημα με νέο ιδεολόγημα το οποία θα εμπνέει την νεολαία. Όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει πρέπει να διαλυθούν και μέσα από αυτά να δημιουργηθεί ένα νέος χώρος. Αυτή την συζήτηση την έχω κάνει με αρκετά στελέχη από τον χώρο μας.
Δηλαδή αν κάνουμε εκλογές με τα ίδια κόμματα, με την πολυδιάσπαση και τον κατακερματισμό τι αποτέλεσμα θα συναχθεί; Ποιο θα είναι το καλό για την χώρα;
Υπάρχει χρόνος ακόμα και μέχρι αυτές τις εκλογές υπάρχει χρόνος για την δημιουργία ενός φιλοευρωπαϊκού και προοδευτικού μετώπου. Ο πολιτικό χρόνος δεν είναι αντικειμενικός, είναι υποκειμενικός. Ένα λάθος κάνει κανείς και βρίσκεται στο πυρ το εξώτερον.  Πρέπει να ληφθούν γρήγορα οι αποφάσεις για μια σταθερή κυβέρνηση που θα οδηγήσει την χώρα εκτός του μνημονίου και την ανάπτυξη της οικονομίας.
Το νέο μπορεί να γεννηθεί μέσα από τις στάχτες του παλιού.