ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ε.Ρ.Τ και στην δημοσιογράφο Ευγενία Μπαλτατζή - 28.08.2015

https://www.youtube.com/watch?v=Fxr7PE_Bwb4&feature=youtu.be





“ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ, ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗ”

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015

Ε. Μπαλτατζή: Κύριε Γρηγοράκο το ΚΙΔΗΣΟ χωράει στο ΠΑΣΟΚ;
Λ. Γρηγοράκος: Θα συμφωνήσω με τον Θόδωρο Μαργαρίτη, μέχρι το σημείο που τον άκουσα, γιατί πιστεύω, ότι μιλούσατε αρκετή ώρα μαζί του. Μετά τα χθεσινά, δεν νομίζω ότι υπάρχει πια δυνατότητα.


Ε. Μπαλτατζή: Γιατί το λέτε αυτό;
Λ. Γρηγοράκος: Γιατί ο Γ. Παπανδρέου, αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ενώσει το ΠΑΣΟΚ, όχι να “ξανασπάσει” το ΠΑΣΟΚ.

Ε. Μπαλτατζή: Γιατί το σπάει κύριε Γρηγοράκο; Τί είναι αυτό στο οποίο δεν συμφωνείτε, με τον Γ. Παπανδρέου σε αυτή τη φάση;
Λ. Γρηγοράκος: Δεν συμφωνούμε με τις συμπεριφορές του κυρίου Παπανδρέου. Πριν 6 μήνες, σηκώθηκε και “έσπασε” ένα κόμμα άνευ αιτίας και αφορμής και ζητάει τώρα να προχωρήσουμε μαζί. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να πάμε μαζί με τον Γ. Παπανδρέου και τους πρωτεργάτες της διάσπασης. Είναι ξεκάθαρο αυτό.

Ε. Μπαλτατζή: Δηλαδή εσείς τί θέλετε;
Λ. Γρηγοράκος: Το ΠΑΣΟΚ, τον Γ. Παπανδρέου τον έκανε πρόεδρο, Υπουργό, Πρωθυπουργό. Το οφείλει στους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου. Αυτό που πρέπει να κάνει αυτή την στιγμή είναι να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να ενωθεί. Δεν μπορεί να βάζει όρους. Όρους δεν βάζουν οι ηττημένοι. Έχετε ακούσει εσείς να βάζει κανένας ηττημένος όρους; Άρα, λοιπόν, αν θέλει κάτι, αν θέλει να προσφέρει σε αυτό τον κόμμα που τον τίμησε, που τον έκανε ό,τι δεν ήτανε και δεν ξέρω αν θα μπορούσε να ήτανε οφείλει να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να ενωθεί. Θα είναι η μεγάλη του προσφορά.

Ε. Μπαλτατζή: Αυτό σημαίνει τί; Ότι θέλετε τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ, χωρίς τον Γ. Παπανδρέου;
Λ. Γρηγοράκος: Εμείς έχουμε πάρει απόφαση στο συνέδριο. Είναι ξεκάθαρη απόφαση και την τιμά η Πρόεδρός μας. Χθες το βράδυ είπε τα εξής: “Οι πρωταίτιοι αυτής της ιστορίας, που στέρησαν από το ΠΑΣΟΚ την τρίτη θέση, για προσωπικούς λόγους, γιατί δεν υπήρχε άλλος λόγος και εμείς δεν καταλάβαμε γιατί “έσπασε” το ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να είναι στο ΠΑΣΟΚ”. Θέλουμε, λοιπόν, να το συζητήσουμε, να το δούμε, να ενωθεί το ΠΑΣΟΚ και οποιεσδήποτε εκκρεμότητες έχουμε με τον Γ. Παπανδρέου θα τις δούμε μετά. Αλλά τώρα εκβιαστικά να πάμε με του 4 όρους που θέτει ο Γ. Παπανδρέου, δεν μπορούμε.

Ε. Μπαλτατζή: Ποιους όρους έβαλε ο κύριος Παπανδρέου;
Λ. Γρηγοράκος: Να πάμε σε ενδοκομματικές εκλογές, αυτούς δηλαδή που θα επιλέξει η τοπική κοινωνία, να είναι πρώτοι στα ψηφοδέλτια.
Ε. Μπαλτατζή: Ο ένας όρος είναι αυτός ο άλλος ποιος είναι;
Λ. Γρηγοράκος: Ο άλλος όρος είναι, ότι θα πρέπει να υπάρξει μια προγραμματική συμφωνία σε αρχές, δηλαδή να πάμε, αυτή την τόσο σοβαρή για τη χώρα στιγμή, σε προγραμματικές δηλώσεις ο ένας για τον άλλο. Νομίζω, ότι δεν υπάρχουν τέτοια περιθώρια. Το θέμα το έχει κλείσε η Πρόεδρός μας. Εγώ αυτό που θέλω να σας πω είναι, ότι το πρώτο κόμμα στις επικείμενες εκλογές είναι οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Η μοναδική λύση είναι οι πολιτικές συγκλίσεις των κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου. Είναι η μοναδική λύση, για έξοδο από την κρίση. Εμείς σαν τρίτος πόλος που θέλουμε να είμαστε, απέναντι στο δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε ότι αυτά τα δύο κόμματα μόνα δεν μπορούν να να διαχειριστούν τα φλέγοντα προβλήματα της χώρας, θεωρούμε, ότι χρειάζονται ευρύτερες συσπειρώσεις και συμπαρατάξεις. Πιστεύω, λοιπόν, αυτές οι προοδευτικές δυνάμεις, της ευρύτερης κεντροαριστεράς, δηλαδή και οι “58” και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ οφείλουν να συντονίσουν τα βήματά τους, δίνοντας μάχη για να διαμορφώσουν αυτές τις προϋποθέσεις, για μια κοινή εκλογική κάθοδο. Το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ τα έχουν βρει. Με τους “58” το συζητάμε. Θα πρέπει να αποκτήσουμε έναν κοινό βηματισμό, για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα της αριστεράς και της δεξιάς συντηρητικής άποψης.
Ε. Μπαλτατζή: Αυτό το, κυριολεκτικά, στο παρά 5 των εκλογών, διότι πρόκειται για μια προεκλογική συνεργασία...
Λ. Γρηγοράκος: Για μια προεκλογική και μετεκλογική συνεργασία.

Ε. Μπαλτατζή: Και μετεκλογική...
Λ. Γρηγοράκος: Οι εκλογές γίνανε αιφνιδιαστικά, ο κύριος Τσίπρα έχει μάθει να λέει συνέχεια ψέμματα, είναι ψευτάκος, αυτή η αλαζονεία που απορρίπτει κάθε συνεργασία, όπως είπε χθες, με άλλες πολιτικές δυνάμεις, διεκδικώντας, όπως καταλαβαίνεται μια πολυπόθητη αυτοδυναμία, που αν πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις, τώρα δεν υπάρχει. Και έτσι αφού δεν υπάρχει η χώρα διολισθαίνει, κάθε μέρα στην απερίγραπτη έπαρση του κυρίου Τσίπρα.

Ε. Μπαλτατζή: Κύριε Γρηγοράκο φαίνεται, πως σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, που έχουμε μπροστά μας και που επισήμως ξεκινάει από σήμερα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα άλλο δίλημμα. Το ακούμε από χθες. Στην ουσία το ακούσαμε και από την συνέντευξη του Πρωθυπουργού, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha...
Λ. Γρηγοράκος: Μα δεν έχει αφομοιώσει, ακόμη, το ρόλο του ως Πρωθυπουργού, ο κύριος Τσίπρας.

Ε. Μπαλτατζή: Επειδή δεν έχουμε πολύ χρόνο, ας μην μπούμε σε αυτό τώρα. Το δίλημμα που έβαλε ήταν: Το παλιό και το καινούριο σύστημα.
Λ. Γρηγοράκος: Ποιο είναι το παλιό και ποιο το καινούριο; Το παλιό είναι ο κύριος Τσίπρας. Το πιο συντηρητικό πράγμα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία είναι ο κύριος Τσίπρας.

Ε. Μπαλτατζή: Να το εξηγήσω, λοιπόν. Όπου παλιό σημαίνει τα κόμματα, τα οποία διακυβέρνησαν τόσα χρόνια τη χώρα...
Λ. Γρηγοράκος: Μέσα σε 7 μήνες έκανε όσα δεν κατάφεραν να κάνουν σε 20 χρόνια οι άλλοι. Αφού ζούμε σε σουρεαλιστικές καταστάσεις. Θέλει να εκφράζει το καινούριο ο κύριος Τσίπρας. Με αυτό το φοβικό προφίλ, με την έλλειψη ηγετικών ικανοτήτων; Την έλλειψη λογικής 7 μήνες; Είναι αυτό το καινούριο; Αυτό το καινούριο, τουλάχιστον εγώ, δεν το θέλω και πιστεύω, ότι το καινούριο δεν έχει σχέση με την ηλικία. Ξεκάθαρο αυτό.
Ε. Μπαλτατζή: Δεν το λένε ηλικιακά κύριε Γρηγοράκο. Αναφέρονται στα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...
Λ. Γρηγοράκος: Είναι ψευτάκος...

Ε. Μπαλτατζή: Αναφέρονται στα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που διαχειρίστηκαν την εξουσία χρόνια ολόκληρα με τις συνέπειες...
Λ. Γρηγοράκος: Όχι για τη χώρα. Άφησαν τη χώρα όρθια, παρά τα πολλά λάθη που έκαναν. Έχουμε κάνει χιλιάδες λάθη. Και συμμετείχα και εγώ σε ένα σύστημα, το οποίο έκανε λάθη. Είχα πεισθεί, όμως εκ των προτέρων, ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, γι' αυτό το στήριζα. Ο κύριος Τσίπρας, λοιπόν, γέμισε με ψέμματα τον κόσμο, ότι θα καταργήσει τα μνημόνια, ότι θα κάνει το ένα το άλλο, ότι θα πετύχει το ακατόρθωτο. Και οδήγησε με όλη αυτή τη φιλοσοφία και το λαϊκισμό, τη χώρα στην μέγγενη του τρίτου και επαχθέστερου μνημονίου. Αυτό κατάφερε. Και δεν είπε ούτε μια συγνώμη για τα ψέμματα αυτά. Ούτε μία συγνώμη.

Ε. Μπαλτατζή: Κύριε Γρηγοράκο, σας ευχαριστώ πολύ. Θα τα ξαναπούμε.