ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Σημεία συνέντευξης βουλευτή νομού Λακωνίας και Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκου στο Mega και τους δημοσιογράφους Δ. Οικονομέα και Γ. Καμπουράκη – Σάββατο 29.08.2015Σημεία συνέντευξης  βουλευτή νομού Λακωνίας και Γραμματέα Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκου στο Mega και τους δημοσιογράφους Δ. Οικονομέα και Γ. Καμπουράκη – Σάββατο 29.08.2015 


Σχετικά με το Γιώργο Παπανδρέου
Η μοναδική προσφορά του Γιώργου Παπανδρέου είναι να αφήσει το κόμμα να ενωθεί, δηλαδή να διορθώσει το λάθος που έκανε τον Ιανουάριο. Το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια του διαλόγου για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς συζήτησε με την ΔΗΜΑΡ, τους 58, αλλά καμία ομάδα δεν έβαλε όρους στο ΠΑΣΟΚ. Ο μόνος που έβαλε όρους είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ τον έκανε βουλευτή, υπουργό, πρόεδρο και πρωθυπουργό, και πρέπει να αφήσει το ΠΑΣΟΚ να ενωθεί. Ο ίδιος ευθύνεται που το ΠΑΣΟΚ καταβαραθρώθηκε στις 25 Ιανουαρίου, διότι το ΠΑΣΟΚ θα ήταν τρίτο κόμμα αν είχε αθροίσει το αποτέλεσμα τις διάσπασης.
Σχετικά με την αναγκαιότητα των εκλογών
Δεν πρέπει να πάμε σε εκλογές, το απέδειξαν οι δημοσκοπήσεις. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να δημιουργηθούν δουλειές, να καταπολεμηθεί η ανεργία, να σταθεί στα πόδια της η οικονομία. Το μόνο που δεν χρειαζόταν ήταν οι εκλογές. Η απόδειξη είναι οι δημοσκοπήσεις, τις οποίες, εγώ προσωπικά, τις πιστεύω διότι το ΠΑΣΟΚ έφτασε από το 44% στο 4,67 και ποτέ καμία δημοσκόπηση δεν το αμφισβήτησε. Δεν είναι σωστό να  πιστεύουμε τις δημοσκοπήσεις όταν μας συμφέρει και όταν δεν μας συμφέρει δεν τις πιστεύουμε.
Αναφορικά με το προεκλογικό τοπίο
Το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας, όπως μέχρι σήμερα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Στην συνέντευξη του ο πρωθυπουργός χαμογελούσε, και αναρωτιέται γιατί; Μήπως πέτυχε κάτι αυτούς τους επτά μήνες; Τι πέτυχε τα capital controls; Την διάλυση της οικονομίας και της παραγωγικής βάσης, την διάλυση της υγείας, τι έκανε ο κ. Τσίπρας από όλα αυτά που έλεγε πριν από τις εκλογές σχετικά με το μνημόνιο – αντιμνημόνιο.
Η διαφορά νέου – παλιού
Ο κύριος Τσίπρας έφυγε από το μνημόνιο – αντιμνημόνιο και πήγε στο νέο – παλιό. Ποιο είναι το νέο; Να μας κάνει Βενεζουέλα, αυτό είναι το νέο; Ότι αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι το νέο; Ο κ. Τσίπρας επί 5 χρόνια που μας έβριζε δεν είχε καταλάβει ότι η Ε.Ε είναι μια παγκόσμια δύναμη και μια παγκόσμια οικονομία που δεν αλλάζει η δομή της εύκολα. Ο κύριος Τσίπρας ισχυρίζεται ότι δεν είχε καταλάβει ότι ο νότος είναι τόσο αδύναμος. Τώρα το κατάλαβε στην πλάτη της ελληνικής οικονομίας; Οι ιδεοληψίες είναι το νέο, ή η καινοτομία; Και τώρα θέλει να διώξει το παλιό και να φέρει το νέο. Επτά μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήταν το πιο παλιό και συντηρητικό. Ποια καινοτομία έφερε; Όλο θα, θα, θα, από θα, χορτάσαμε.
Για τις επιλογές Τσίπρα
Ποιος έκανε την επιλογή, του κ. Λαφαζάνη, της κας. Κωνσταντοπούλου και του κ. Βαρουφάκη; Αυτό είναι το καινούργιο; Καινούργιο είναι να προσλαμβάνω στο δημόσιο και να είμαι κράτησής, το 2015 σε μια παγκόσμιοποιημένη οικονομία; Το καινούργιο δεν είναι στην ηλικία, αλλά στο μυαλό, στην καινοτομία και το ιδεολόγημα. Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας έκανε κακό στην Ελλάδα. Ο κόσμος είχε κουραστεί από εμάς, έπρεπε να έρθει κάτι άλλο, γιατί εμείς είχαμε κάνει πολλά λάθη. Καλά έκανε ο κόσμος και έδωσε την ευκαιρία σε κάτι άλλο, γιατί πρέπει να αλλάζουν όσοι κατέχουν την εξουσία, πρέπει να δίνεται η ευκαιρία και σε άλλα κόμματα, αλλά όχι με αυτό τον τρόπο και αυτές τις συνθήκες.

Για την λειτουργία της βουλής
Χάθηκε η δημοκρατία μέσα στην βουλή. Έφτιαξαν ένα γκέτο μέσα στην βουλή για να έχουν κάποιοί ένα μικρόφωνο να μιλάνε και να κάνουν μαθήματα, λες και εκείνοι είναι δημοκράτες και εμείς δεν είμαστε. Ο φόβος και ο τρόμος μέσα στην βουλή. Εμένα προσωπικά δεν με τρομοκράτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά για ρωτήστε και τους εργαζομένους στην βουλή, να κάνετε ένα γκάλοπ μέσα στην βουλή για την άποψη των εργαζομένων για την πρόεδρο της βουλής.