ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Συνέντευξη του Γραμματέα της Κ.Ο ΠΑΣΟΚ και βουλευτή νομού Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου στον Ρ/Σ Alpha 989 και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη - Τετάρτη, 19.08.2015

http://www.alpha989.com/LivePlayer.aspx?a_id=1346&intrv=72318


Μπορείτε να παρακολουθείσετε την συνέντευξη πατώντας πάνω στην εικόνα 


Σημεία συνέντευξης του Γραμματέα της Κ.Ο ΠΑΣΟΚ και βουλευτή νομού Λακωνίας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου στον Ρ/Σ Alpha 989 και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη




Σχετικά με τις εκλογές

Τα νέα φαινόμενα της πολιτικής στην Ελλάδα είναι η κυβέρνηση να κυβερνά με την βοήθεια της αντιπολίτευσης.
Η κυβέρνηση έβγαλε άχρηστο το δημοψήφισμα όπως είναι άχρηστες και οι εκλογές που θα γίνουν.
Το δημοψήφισμα του Ιουλίου δεν έδωσε καμία λύση, ούτε είπε κάτι περισσότερο από αυτά που ξέραμε και αν είπε κάτι, κάποιοι δεν το διάβασαν καλά.
Οι εκλογές που έρχονται, σε τι θα χρησιμεύσουν στον Ελληνικό λαό, τι θα προσφέρουν στον Ελληνικό λαό που δεν έχει σήμερα; Τίποτα.
Ο πρωθυπουργός μέσω των εκλογών θέλει να προσφέρει στον εαυτό του, διότι κοιτάει το κόμμα του και όχι την χώρα.
Η χώρα θα οδηγηθεί πάλι σε υστέρηση εσόδων αν πάμε σε εκλογές.
Οι εκλογές πάντα δείχνουν μηνύματα, οι εκλογές είναι μια δημοκρατική διέξοδος, διότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην δημοκρατία Αυτή την στιγμή η δημοκρατία δεν έχει πρόβλημα, η κυβέρνηση έχει.
Η κυβέρνηση μπορεί να κυβερνήσει, έχει 110 βουλευτές. Το πρόβλημα δεν είναι αριθμητικό, ο Γ. Παπανδρέου το 2011 με 165 δεν μπορούσε να κυβερνήσει.
Το ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά δεν συμμετέχουμε σε καμία κυβέρνηση ειδικού σκοπού.
Αν θέλει ο Τσίπρας να βρει λύση μπορεί, αλλά δεν γίνεται η αντιπολίτευση να ψηφίζει τα μέτρα και η παρέα του Τσίπρα να κάνει ότι θέλει.
Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με συναίνεση όλων των κομμάτων και να πάμε σε εκλογές σε 2-3 χρόνια. Να υπάρξει ένα προγραμματικό πλαίσιο με 4-5 εθνικούς στόχους, εφόσον μας ενδιαφέρει το καλό της χώρας. Πρέπει να σταθεροποιηθεί η χώρα και η οικονομία, δεν αντέχουμε άλλα πειράματα.
Οι εκλογές θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, ενώ οι τράπεζες θα καταρρεύσουν πλήρως.
Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, από το 47% πήγε στο 4,7%. Ο κόσμος θα αναγνωρίσει την προσφορά μας, φέραμε μνημόνιο, αλλά όχι σαν αυτό του Τσίπρα. Θυμηθείτε τι έλεγε ο Τσίπρας προεκόγικά.

Σχετικά με την ψήφο εμπιστοσύνης

Ο πρωθυπουργός οφείλει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και αν δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης πρέπει να πάμε στην διαδικασία των διερευνητικών εκλογών. Ο Γιώργος Παπανδρέου το 2011, που θεωρώ ότι είναι μια από τις χειρότερες πολιτικές στιγμές για την Ελλάδα και το κόμμα μας, παρέδωσε την εξουσία στον κύριο Παπαδήμο μια εβδομάδα μετά από την ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο κύριος Τσίπρας πρέπει να βρει τον τρόπο όπως τον είχαν βρει και οι προηγούμενοι. Οι ηγέτες δεν τα παρατάνε, αλλά δίνουν λύσεις. Τα προβλήματα δεν τα μεταφέρουν στον λαό, όχι να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα. Ο κύριος Τσίπρας είναι αρχηγός χωρίς κόμμα. Ενώ υπάρχει ένα κόμμα μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αρχηγό.
Το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνεχίζει να στηρίζει αυτή την κυβέρνηση. Εμείς στηρίξαμε την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της αλήθειας.

Για την πρόταση μομφής

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα συστρατευθεί με το ΠΟΤΑΜΙ για να καταθέσει πρόταση μομφής. Ξεκάθαρα όχι. Το πρόβλημα της Ζωής Κωνσταντοπούλου το δημιούργησε ο κύριος Τσίπρας και ο ίδιος με το κόμμα του πρέπει να βρουν λύση. Δεν μπαίνει το ΠΑΣΟΚ στα εσωτερικά των άλλων κομμάτων. Εγώ προσωπικά έχω στείλει επιστολή εδώ και 2 μήνες ότι με την κυρία Κωνσταντοπούλου υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών.

Για την ιδεολογική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ

Τα κόμματα δεν είναι αλά καρτ. Ο κύριος Τσίπρας από που και ως που προσπαθεί να καταλάβει τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας; Είναι σοσιαλδημοκράτης ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Δραγασάκης; Φοράμε μια κελεμπία και γινόμαστε ινδουιστές; δεν νομίζω.
Ο κύριος Τσίπρας διαβάζει το “Πιστεύω”, ενώ έχει δηλώσει ο ίδιος ότι είναι άθεος. Δηλαδή θα διαβάσει το σοσιαλιστικό μανιφέστο και θα μετατραπεί σε κομμουνιστή;
Ποιος άλλος αρχηγός κόμματος έκανε τέτοια μετάλλαξη; Κανένας.
Ο Τσίπρας μέσα σε 6 μήνες καταχρέωσε την χώρα, οι επιλογές του όπως ο κύριος Βαρουφάκης, ο Καμμένος και η πρόεδρος της βουλής, απογοήτευσαν.

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ και την δημοφιλία του πρωθυπουργού

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη αλλά δεν πρέπει να προσπαθεί να δικαιολογήσει τις επιλογές του. Το ΠΑΣΟΚ και εγώ προσωπικά δεν θέλουμε να δικαιωθούμε διότι αυτό θα σημαίνει την καταστροφή της χώρας. Η χώρα πρέπει να πάει μπροστά.
Το ΠΑΣΟΚ έμαθε από τα λάθη του, αλλά ο κύριος Τσίπρας παρά την δημοτικότητα του έχει τεράστια φθορά. Σε αντίστοιχο διάστημα ο Γιώργος Παπανδρέου είχε υψηλότερη δημοτικότητα.
Ο Τσίπρας φοβάται την ταχύτατη αποδόμηση του.
Υπάρχει δυσαρμονία, διότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς.

Τα επόμενα βήματα της χώρας

Η χώρα έχει ανάγκη από μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με τους καλύτερους από όλα τα κόμματα, την κοινωνία των πολιτών και την νεολαία.
Πλέον μνημόνιο και αντιμνημόνιο δεν υφίσταται, αφού όλοι γίναμε το ίδιο.
Υπάρχει η ανάγκη για κάτι νέο και ανατρεπτικό.
Πρέπει να βρεθεί ένα νέο καινοτόμο, ανατρεπτικό και προοδευτικό ιδεολόγημα που να δώσει ελπίδα στον λαό, αυτό είναι δύσκολο, αλλά αυτό μπορεί να το κάνει ο Τσίπρας.