ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ PARAPOLITIKA FM 90,1, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ PARAPOLITIKA FM 90,1,
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ  «ΤΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣάββατο, 29 Αυγούστου 2015

Κ. Κοντογεώργη: Κύριε Γρηγοράκο, πως είναι το κλίμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ; Δώστε μας μια εικόνα. Πως είναι τα πράγματα;
Λ. Γρηγοράκος: Το κλίμα είναι καλό, ενωτικό, αγωνιστικό.

Κ. Κοντογεώργη: Θέλω να μου πείτε, όπως ακούσαμε και από τον συνάδελφο τον Γιάννη Αντύπα, πλέον δεν υπάρχει περίπτωση να συμπορευθεί το ΚΙΔΗΣΟ με το ΠΑΣΟΚ, είναι ξεκάθαρο ότι δεν τα βρήκανε ο κύριος Παπανδρέου με την κυρία Γεννηματά. Είναι κοινή η κάθοδος του ΠΑΣΟΚ με την Δημοκρατική Αριστερά απ’ ότι άκουσα. Ήθελα να σας ρωτήσω εσάς, σε περίπτωση που κάποια στελέχη από το ΚΙΔΗΣΟ - παπανδρεϊκά στελέχη να το πω έτσι - θέλουν να συμπορευτούν με εσάς. Εσείς από την πλευρά σας, στην Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ, τι θα κάνετε;
Λ. Γρηγοράκος: Ανοιχτές πόρτες, οι πόρτες είναι ανοιχτές. Είναι παλαιοί σύντροφοί μας, είναι παλαιοί φίλοι μας και εμείς στο συνέδριο μας πήραμε μια απόφαση συγκεκριμένη και δεν θέλω να επανέλθω σε αυτό. Θεωρούν κάποιοι - και δεν ξέρω για ποιο λόγο - ότι εγώ είμαι κάποιος ο οποίος αποτρέπει μια τέτοια συνεργασία. Δεν έχω καμία τέτοια πρόθεση, πιστεύω ότι η προσφορά του Γιώργου Παπανδρέου στη Δημοκρατική Παράταξη - γιατί δεν μιλάμε πλέον για το ΠΑΣΟΚ μόνο, το ΠΑΣΟΚ πια συμπορεύεται με άλλα κόμματα της Κεντροαριστεράς - θα είναι η επιδίωξή του να ενωθεί το ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα είναι για μένα η καλύτερη του προσφορά. Οποιαδήποτε εκκρεμότητα έχει ο Γιώργος με το ΠΑΣΟΚ - ο οποίος θεωρώ ότι είναι κομμάτι του ΠΑΣΟΚ – ας τη λύσουμε μετεκλογικά. Επιμένω σε αυτό. Ας τη λύσουμε μετεκλογικά. Αυτή την στιγμή, πιστεύω ότι η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να πάει ενωμένη.

Κ. Κοντογεώργη: Πάντως, η κυρία Γεννηματά και το περιβάλλον της – και εσείς το ξέρετε σίγουρα -  θέλει να ανανεωθούν τα ψηφοδέλτια με νέα πρόσωπα, να έρθει καινούργιος κόσμος και να ανασυγκροτηθεί πραγματικά και ουσιαστικά το κόμμα.
Λ. Γρηγοράκος: Συμφωνώ μαζί της και είμαι μαζί της.

Κ. Κοντογεώργη: Κάτι τέτοιο γίνεται όταν επανέρχονται παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παλαιά πρόσωπα;
Λ. Γρηγοράκος: Σε αυτή την συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τις πολυτέλειες αυτές που λέτε. Γι΄ αυτό πιστεύω ότι τα όποια κομματικά ζητήματα θα πρέπει να τα λύσουμε μετεκλογικά. Θα πρέπει να πάμε ενωμένοι σε εκλογές και μετά να λύσουμε τα προβλήματά μας. Να μπούμε σε μια αίθουσα και να βγάλουμε τα μαχαίρια όλοι εναντίον όλων, αν χρειαστεί. Αλλά αυτή την στιγμή προέχει το ΠΑΣΟΚ να πάει ενωμένο και δυνατό μαζί με την Δημοκρατική Παράταξη. Η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να είναι ενωμένη ούτως ώστε να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα στις εκλογές μας.

Κ. Κοντογεώργη: Αυτό πως θα γίνει κύριε Γρηγοράκο; Θα πάτε ενωμένοι αλλά τι θα πείτε στον κόσμο; Ποιο είναι το στίγμα; Τι μπορεί να πει η Δημοκρατική Παράταξη στον κόσμο για να τον επαναφέρει;
Λ. Γρηγοράκος: Ο κύριος Τσίπρας αυτή την στιγμή λέει πάρα πολλά ψέματα στον ελληνικό λαό. Δημόσια ομολόγησε ότι άλλα έλεγε παλαιά. Για επικοινωνιακούς λόγους. Και το ξέρει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι αυτό της επικοινωνίας. Ενώ έχει αφήσει πίσω του κομμάτια και θρύψαλα, όχι μόνο στο κόμμα του αλλά στην κοινωνία με την ανεγξέλεκτη περιπέτεια στην οποία έχει βάλει τον ελληνικό λαό τους τελευταίους επτά μήνες και δημιούργησε οικονομικό και πολιτικό χάος. Θέλει ο κύριος Τσίπρας πάλι να μας πείσει ότι εκείνος είναι το νέο και το καινούργιο και ότι εμείς είμαστε το παλαιό. Εγώ θέλω να υπενθυμίσω στον κύριο Τσίπρα, ότι το παλαιό δεν έχει σχέση με την ηλικία. Και θέλω να πω στον Τσίπρα ότι το νέο μπορεί να υπάρχει ενσαρκώνοντας παλαιές ιδέες. Αυτό είναι το νέο που είπε ο κύριος Τσίπρας. Το νέο μπορεί να συνυπάρχει με ιδεοληψίες. Μήπως αυτό το νέο του κυρίου Τσίπρα αντιστρατεύεται την ευρωπαϊκή ενοποίηση; Μήπως αυτό το νέο αντιστρατεύεται και επιστρατεύεται - και δεν το έχουν καταλάβει ακόμα ή δεν το έχουν πει – τη δημοσιονομική εξυγίανση με το να κάνουν προσλήψεις και να φέρνει την οικογενειοκρατία από το παράθυρο; Mήπως αυτό το νέο που προσφέρει ο κύριος Τσίπρας  είναι ένα κρατισκιστικό μοντέλο στην οικονομία; Μήπως το νέο που φέρνει ο κύριος Τσίπρας είναι η ενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων; Μήπως αυτό το νέο που προσβλέπει ο κύριος Τσίπρας έχει σχέση με το μοντέλο της Βενεζουέλας; Εγώ λέω λοιπόν ότι αυτό δεν είναι νέο. Εγώ προσωπικά στον κύριο Τσίπρα δεν του επιτρέπω να με λέει γέρο.

Κ. Κοντογεώργη: Κάπου εδώ θα κλείσουμε. Κύριε Γρηγοράκο, σας ευχαριστώ πολύ που ήσασταν μαζί μας.
Λ. Γρηγοράκος: Και εγώ. Να είσαστε καλά και εσείς και όλοι οι ακροατές σας. Σας ευχαριστώ!