ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Δελτίο Τύπου βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκου. Τετάρτη, 12/10/2016


Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος

Βουλευτής Λακωνίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2016


Στις 29 Αυγούστου 2016, ο βουλευτής Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατέθεσε την υπ' αριθμ. 7728/29-8-2016 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας που αφορά στην κατανομή ασθενοφόρων οχημάτων στον νομό Λακωνίας στο πλαίσιο των Περιφερειακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Λακωνίας ρωτούσε τον υπουργό αφενός, πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατανομή των ασθενοφόρων στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αφετέρου, αν η κατανομή των δύο ασθενοφόρων στο νομό της Λακωνίας θα αφορά στο νοσοκομείο Σπάρτης και το νοσοκομείο Μολάων.
Σε απάντηση στην εν λόγω ερώτηση, το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι η παραλαβή των ασθενοφόρων στους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου δύναται να γίνει έως τις 12-10-2016. Η καθυστέρηση στη διαδικασία αυτή φαίνεται να οφείλεται στις καθυστερημένες ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ένταξη της πράξης προμήθειας των ασθενοφόρων στο ΠΕΠ ΕΣΠΑ 2014-2020.
Ωστόσο, ύστερα από την απάντηση που λάβαμε, παραμένει αναπάντητο αν και κατά πόσο στο νομό Λακωνίας η κατανομή θα αφορά δύο ασθενοφόρα και αν αυτά θα κατανεμηθούν στο νοσοκομείο Σπάρτης και το νοσοκομείο Μολάων αντίστοιχα, όπως έχουν επαλειμμένα εισηγηθεί οι αρμόδιοι φορείς του νομού, εξαιτίας των αυξημένων προνοσοκομειακών αναγκών των συγκεκριμένων περιοχών.