ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας, στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Παρασκευή, 7/10/2016



Παρέμβαση Λεωνίδα Γρηγοράκου, βουλευτή Λακωνίας,
στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου


Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

Για να παρακολουθήσετε την παρέμβαση, πατήστε εδώ
Κύριε Πρόεδρε,
Θα παραφράσω μια ρήση του Νίκου Πουλαντζά λέγοντας ότι “η πρώτη φορά Αριστερά” ή θα είναι δημιουργική ή δεν θα υπάρξει καθόλου. Οκτώ μήνες έχω καταθέσει μια ερώτηση στον κύριο Τσακαλώτο για τις συνεταιριστικές τράπεζες Πελοποννήσου. Οκτώ μήνες κληρώνεται και οκτώ μήνες δεν έρχεται στην Βουλή για να μου απαντήσει στην ερώτηση.
Αυτό είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο. Επειδή είστε παλαιός κοινοβουλευτικός, όπως και εγώ, δεν θυμάμαι, κύριοι συνάδελφοι, να υπήρξε αυτή η κατάντια του ελληνικού κοινοβουλίου.
Ο κοινοβουλευτισμός έχει κανόνες και δεν είναι τυχαίο εύρημα της δημοκρατίας μας. Έχει υπόσταση, διότι απέναντι υπάρχει η κυβέρνηση, υπάρχουν οι βουλευτές, υπάρχει ο διάλογος, υπάρχει η διαβούλευση, υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό και ουσιαστικό. Όταν ο κοινοβουλευτισμός δεν λειτουργεί, τότε σίγουρα πάσχει η ποιότητα της δημοκρατίας.
Σήμερα, λοιπόν, σεβαστέ κύριε πρόεδρε, είχα μια ερώτηση προς τον κύριο Πολάκη, ο οποία ερώτηση, όπως καταλαβαίνετε, είναι επίκαιρη. Οι επίκαιρες ερωτήσεις -το λέει εξάλλου η ίδια η φράση- είναι επίκαιρες. Και όμως, ο κύριος Πολάκης, εδώ και τέσσερις εβδομάδες, δεν έρχεται να απαντήσει στην ερώτησή μου, η οποία αφορά στο θέμα των διευθυντών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Στη σημερινή κυβέρνηση, ο κύριος Πολάκης -όπως έκανε με το ΚΕΕΛΠΝΟ, και χθες βέβαια, όπως είδατε, στην περίπτωση αυτή δικαιώθηκε ο κύριος Γιαννόπουλος με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας- ξεκινάει διαδικασίες κρίσης διευθυντών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι όποιες υποβλήθηκαν το 2007. Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει. Σήμερα έχουμε 2016. Αλλά τι γίνεται; Χωρίς συμβούλια, χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία κύριε πρόεδρε, προχωράει λοιπόν στις κρίσεις των διευθυντών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτό είναι κατάντια, κύριοι συνάδελφοι. Αυτό είναι κατάντια του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της ποιότητας της δημοκρατίας.
Κύριε πρόεδρε,
Θα ήθελα να διαβιβάσετε στον Πρόεδρο της Βουλής ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει βουλευτής ο οποίος εδώ και οκτώ μήνες καταθέτει την ερώτησή του κάθε εβδομάδα, κληρώνεται κάθε εβδομάδα και κάθε εβδομάδα του ακυρώνει την ερώτηση ο κύριος Τσακαλώτος. Όπως και το ότι οι επίκαιρες ερωτήσεις έχουν έναν συγκεκριμένο λόγο που είναι επίκαιρες. Δεν μπορεί ο κύριος Πολάκης αυτή την ερώτηση να την φέρει μετά από πέντε μήνες.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!