ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου βουλευτή Λακωνίας, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου. Πέμπτη, 29/09/2016


 ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ

  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου  2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Λακωνίας, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, έπειτα από τα όσα καταγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, σχετικά την κοστολόγηση και σύναψη σύμβασης για τη μέθοδο της διαγνωστικής αρθρόσκοπησης, δηλώνει τα εξής:
Ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, είχα συναρμοδιότητα να επικυρώσω την ομόφωνη υπ’ αριθμ. 10 απόφαση της 248ης/2-12-2014 της ολομέλειας του ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας), που αποτελείται από τριάντα και πλέον έγκριτους ιατρούς και επιστήμονες. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν είχα τον οποιοδήποτε αποφασιστικό ή γνωμοδοτικό ρόλο ως προς την συγκεκριμένη πρόταση. Απλώς, όφειλα να αποδεχτώ την τεκμηριωμένη θέση ενός επιστημονικού, συλλογικού οργάνου.
Ο κ. Πολάκης γνωρίζει ότι το μηχάνημα διαγνωστικής αρθροσκόπησης δεν προοριζόταν για τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας για τα οποία είχα αρμοδιότητα. Αντίθετα, ήταν ένα ζήτημα που συνδέεται ευθέως με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας (ιδιωτικές κλινικές και ιατρεία)  και τον ΕΟΠΥΥ, για τα οποία δεν είχα καμία αρμοδιότητα.
Αντιλαμβάνομαι τις πολιτικές σκοπιμότητες και τις ανομολόγητες επιδιώξεις του κ. Πολάκη να με εμπλέξει σε μια υπόθεση με την οποία ουδεμία ουσιαστική σχέση έχω.
Όμως, η λάσπη, η  συκοφαντία, η διαβολή δεν με αγγίζουν. Η παρουσία μου στο Υπουργείο Υγείας ήταν απολύτως καθαρή και διαφανής. Εξ’ ου και τολμώ να πω δημοσίως ότι τα θέματα που διαχειρίστηκα δεν επιβάρυναν ούτε κατά ένα ευρώ το Ελληνικό Δημόσιο.
Ας ψάξει λοιπόν αλλού ο κ. Πολάκης, αν θέλει και αν μπορεί να θεμελιώσει τις κατηγορίες του. Με τα ψέματα, αποσκοπεί στην ενοχοποίηση των πολιτικών του αντιπάλων. Δεν μπορεί όμως να τους δώσει βορά σε μια ενορχηστρωμένη και εσκεμμένη εκστρατεία ανθρωποφαγίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ήθος και την εντιμότητά μου δεν μπορούν να τα αμφισβητούσουν όλοι εκείνοι που οφείλουν την πολιτική τους υπόσταση σε ένα και μοναδικό πράγμα: στο ψέμα.