ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο, για τις μονάδες υγείας του νομού Φωκίδας.


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού

Τρίτη, 02/12/2014 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα στις μονάδες υγείας του νομού Φωκίδας.

Στην συνάντηση, η οποία αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενης, συμμετείχαν η βουλευτής Φωκίδας, κα. Μανδρέκα Ασπασία, ο δήμαρχος Δελφών, κ. Παπαγιωτόπουλος Αθανάσιος, ο δήμαρχος Δωρίδος, κ. Καπετζώνης Γιώργος, ο διοικητής του Γ. Ν. Άμφισσας, κ. Δάρρας Σταμάτης και συνεργάτες του Υπουργού Αναπληρωτή. Στόχος η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των υγειονομικών δομών του νομού.

Στον Υπουργό Αναπληρωτή τέθηκαν τα ζητήματα και τα κενά που αφορούν στην στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Γ.Ν. Άμφισσας και των ευρύτερων υγειονομικών δομών της περιοχής.

Έπειτα από λεπτομερή συζήτηση, ο κ. Γρηγοράκος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την επίσπευση τριών (3) διορισμών, που αφορούν μία (1) θέση Νεφρολόγου, μία (1) θέση Καρδιολόγου και μία (1) θέση Ορθοπεδικού. Επίσης ο Υπουργός Αναπληρωτής δεσμεύτηκε για άμεση προκήρυξη επικουρικών παθολόγων για το Γ.Ν. Άμφισσας, καθώς και για την υποβολή πρότασης προς το επόμενο ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ για έγκριση επιπλέον μίας (1) θέσης Καρδιολόγου και μίας (1) θέσης Παθολόγου.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση ότι όλα τα παραπάνω θα ολοκληρωθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα.