ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, σε Ημερίδα του ΕΟΦ για τον Ιατρικό Συνεδριακό Τουρισμό


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τετάρτη 17/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος απεύθυνε χαιρετισμό στα πλαίσια της Ημερίδας που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων με τίτλο: «Ελλάδα: Ιατρικός Συνεδριακός Προορισμός». Στόχος της Ημερίδας είναι η προώθηση της χώρας μας μέσω του Τουρισμού και πιο συγκεκριμένα μέσω του ιατρικού τουρισμού, που μπορεί να προσφέρει διέξοδο από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει.

Ο κος Γρηγοράκος κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε την εξαιρετική προσπάθεια που έχει γίνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, καθώς και την πρόοδο που έχει σημειωθεί. Σημείωσε όμως, την έλλειψη ενός στρατηγικού σχεδιασμού, ο οποίος θα δώσει ώθηση στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα έχει πολύ ήλιο, πολύ φως, μεγάλη ιστορία και κουλτούρα, αλλά όσον αφορά στον τουρισμό, ίσως να μην έχουμε συγκεκριμενοποιήσει τι θέλουμε και δεν έχουμε οργανώσει σωστά εμείς τι προσδοκάμε από αυτό». «Το τουριστικό συνάλλαγμα στηρίζει τη χώρα, όμως εμείς τι έχουμε κάνει για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε να επιθυμεί ο επισκέπτης να έρθει διακαώς στη χώρα;» ρώτησε στη διάρκεια της ομιλίας του ο κος Γρηγοράκος.

Κάλεσμα σε συλλογική εργασία με συμμετοχή όλων των υπεύθυνων φορέων απεύθυνε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας στους παρευρισκόμενους, ώστε να μπορέσουν να δημιουργηθούν οι ασφαλείς συνθήκες και οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα μας. «Ιατρικός τουρισμός στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί, όταν διασφαλίσουμε σε οποιονδήποτε τουρίστα, οποιασδήποτε ηλικίας, τις συνθήκες που απαιτούνται από άποψη υγείας» αποσαφήνισε ο κος Γρηγοράκος.

Εν συνεχεία, ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφερόμενος στον ιατρικό συνεδριακό τουρισμό ανέφερε: «Δε νοείται η χώρα του Ιπποκράτη να μη διοργανώνει ετησίως ένα πολύ μεγάλο παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο, το οποίο εκτός από το αντικείμενο που θα πραγματεύεται, θα μπορεί να προσφέρει και λίγες μέρες ξεκούρασης σε αυτούς που το παρακολουθούν. Αυτό τον συνδυασμό δεν τον προσφέρουν πολλοί προορισμοί. Γι’ αυτό γίνονται πολύ μεγάλες προσπάθειες στο νησιωτικό χώρο από μεριάς του Υπουργείου Υγείας, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα οδηγήσουν και στη στήριξη του τουριστικού εισοδήματος».

Βίντεο από την ημερίδα: