ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, σε ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ με θέμα «Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών: 2 χρόνια μετά».



Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού

Τρίτη 09/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, παραβρέθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ με τίτλο: «Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών: 2 χρόνια μετά».

Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των συντελεστών καταγραφής περιστατικών καρκίνου σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του έργου του ΕΑΝ και του ρόλου που διαδραματίζει για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του καρκίνου στην Ελλάδα.

Ο κ. Γρηγοράκος κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε: «Είναι πραγματικά πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται με το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών. Το ΚΕΕΛΠΝΟ στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή και του αξίζουν συγχαρητήρια. Η χώρα μας, μαζί με την Αλβανία ήταν οι μόνες χώρες που δεν είχαν Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως αυτό αλλάζει για την Ελλάδα. Το Υπουργείο Υγείας και εγώ προσωπικά στέκομαι με συνέπεια απέναντι στην προσπάθεια αυτή. Ο καρκίνος αντιμετωπίζεται. Σταδιακά, με την εξέλιξη της επιστήμης και τις έρευνες των γιατρών, έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε σαφείς απαντήσεις».