ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση του Αν. Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή»


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τετάρτη 10/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, συναντήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», κ Νίκο Δέδε καθώς και με τον Διευθυντή του Συλλόγου κ Γιάννο Λιβανό.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο της κατάργησης της Υγειονομικής Διάταξης 39α, που αφορά στις ρυθμίσεις σχετικά με τον περιορισμό της εξάπλωσης λοιμωδών νοσημάτων και διερευνήθηκε η πρόθεση του υπουργείου προς την απομάκρυνση της συγκεκριμένης διάταξης.
Επίσης, επικαιροποιήθηκε το ενδιαφέρον σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία ξεχωριστού κωδικού για τις δαπάνες των αντιρετροϊκών φαρμάκων, μετά και από τις επαφές με το Γενικό Λογιστήριο και το Υπουργείο Οικονομικών.
Διερευνήθηκε επίσης η δυνατότητα καθώς και η πρόθεση δημιουργίας χώρων εποπτευόμενης χρήσης ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, επιβεβαίωσε την πρόθεση του Υπουργείου για τη δημιουργία αντίστοιχων δομών και δήλωσε μάλιστα, ότι σχετική διάταξη έχει συμπεριληφθεί και στο νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί.

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα αναβάθμισης της μονάδας ειδικών λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Βελτίωση κτιριακών υποδομών και στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν πάγια αιτήματα, τα οποία ο Υπουργός δεσμεύτηκε να δει με κατανόηση.