ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στην 17η Εθνική Συνάντηση για την αιμοεπαγρύπνηση.

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 12/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, παραβρέθηκε στην 17Η Εθνική Συνάντηση για την αιμοεπαγρύπνηση, που διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης (ΣΚΑΕ) με τίτλο: «Αιτιολογική Ανάλυση Ανεπιθύμητων Αντιδράσεων και Συμβάντων σχετικά με το Αίμα- Διαχείριση Κινδύνου». Στόχος της Συνάντησης είναι η ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των μεταγγίσεων στην Ελλάδα, οι νέοι κίνδυνοι που μπορούν να εμφανιστούν, όπως ο Έμπολα, καθώς και η ανάγκη επαγρύπνησης του ιατρικού κόσμου για την αποφυγή προβλημάτων και για τη διασφάλιση της ποιότητας των μεταγγίσεων.
Ο κ. Γρηγοράκος κατά τον χαιρετισμό του τόνισε το εξαιρετικό έργο που επιτελεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο όπως είπε δεν τυγχάνει ανάλογης αναγνώρισης. Πιο συγκεκριμένα ο κος Γρηγοράκος επεσήμανε: «Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε υψηλά την ποιότητα υγείας στην Ελλάδα, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, η χώρα, οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, αλλά και το ίδιο το σύστημα. Όλοι εσείς, που έχετε ένα καταπληκτικό επίπεδο και είστε βαθύτατοι γνώστες του αντικειμένου, σε εσάς η πολιτεία οφείλει πολλά. Έχετε κάνει μια εξαιρετική δουλειά. Έχετε μειώσει τις λοιμώξεις και τη μετάδοσή τους. Γνωρίζω πολύ καλά, ότι το θέμα του αίματος στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο. Θέλει δουλειά και ξέρω ότι σε αυτή τη δουλειά έχετε βάλει πλάτη. Έχουν βάλει κάποιοι άνθρωποι πλάτη. Και εμείς ακουμπάμε πάνω σας. Πρέπει να μπορούμε να δίνουμε αίμα και παράγωγα στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Σας ευχαριστώ και θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία σε αυτό που κάνετε σήμερα και να γνωρίζετε, ότι το Υπουργείο Υγείας θα σταθεί δίπλα σας αρωγός. Θα είμαστε δίπλα σε όλους σας. Χωρίς διακρίσεις. Γιατί η υγεία δεν έχει χρώμα».