ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στις δομές Υγείας Μυτιλήνης-Λήμνου - 11.12.2014


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Παρασκευή 12/12/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, επισκέφθηκε τις δομές Υγείας Μυτιλήνης-Λήμνου. Στα δύο νησιά συναντήθηκε με τους διοικητές των διασυνδεόμνων νοσοκομείων, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Λήμνου ο κ. Γρηγοράκος είχε συνεργασία με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια κ. Ισμήνη Λυμπέρη, τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες ενώ συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους των Συνδικαλιστικών Σωματείων του Νοσοκομείου.

Η άμεση κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό ήταν το θέμα που τέθηκε από όλες τις πλευρές, με τον Υπουργό αναπληρωτή να συμβάλλει στην άμεση τοποθέτηση δύο μόνιμων παθολόγων κι ενός επικουρικού, δύο μόνιμων γενικών γιατρών και ενός μόνιμου αναισθησιολόγου. Έγινε επίσης γνωστό ότι θα τοποθετηθούν 13 εργαζόμενοι με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.  

Στην πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε: «Το νοσοκομείο της Λήμνου καλύπτει και ποιοτικά και ποσοτικά την περιοχή. Το νοσοκομείο λειτουργεί καλά. Ήρθαμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί περισσότερο στον παθολογικό τομέα. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος και θα είμαι περισσότερο ευχαριστημένος αν σε ένα μήνα από σήμερα έχουν υλοποιηθεί αυτά που λέμε».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Αναπληρωτής μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο». Εκεί είχε σύσκεψη με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βασίλη Μουζάλα τους εκπροσώπους γιατρών, υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού καθώς και με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Η ενίσχυση του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού ήταν στο επίκεντρο με τον κ. Γρηγοράκο να ανακοινώνει την προκήρυξη πέντε μόνιμων θέσεων ιατρών, την ανανέωση για ένα χρόνο του επικουρικού προσωπικού καθώς και την ενίσχυση των κινήτρων για την κάλυψη θέσεων σε νησιωτικές και άγονες περιοχές. Έγινε επίσης γνωστό ότι θα τοποθετηθούν 25 εργαζόμενοι με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Στο θέμα της αυτοτέλειας των δύο νοσοκομείων (Μυτιλήνης-Λήμνου) που αποτελεί κοινό αίτημα των θεσμικών φορέων, ο Υπουργός Αναπληρωτής σημείωσε: «Είναι κεντρικό θέμα, έχω κατεβάσει ήδη νομοσχέδιο στο οποίο αναφέρεται πως τα νοσοκομεία πρέπει να έχουν αυτοτέλεια και θα το θέσω στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Στο κλείσιμο της επίσκεψης του ο κ. Γρηγοράκος επισκέφθηκε το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, συνομίλησε με το προσωπικό και επόπτευσε τους χώρους, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς όλο το προσωπικό της Υγείας του νησιού για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί. 

Φωτογραφίες