ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
πρ.Βουλευτής Λακωνίας
Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ 
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στις φυλακές Κορυδαλλού


Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού
Τετάρτη 10/12/2014 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος επισκέφθηκε τις φυλακές Κορυδαλλού συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κ. Μιχάλη Κατρίνη.
Στο σωφρονιστικό κατάστημα τους υποδέχθηκε ο υποδιευθυντής Χριστόφορος Γιαννακόπουλος και στην συνάντηση που ακολούθησε συμμετείχαν η προϊσταμένη Κοινωνικής Υπηρεσίας Φυλακών Βασιλική Φραγκαθούλα, ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Γεώργιος Μαριδάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Δημήτρης Παπαθεοδωρόπουλος υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος.
Η ενίσχυση του προσωπικό στο πρόγραμμα υποκατάστασης εξαρτημένων ατόμων, και η μέριμνα για ενίσχυση της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν τα κυριότερα θέματα που ετέθησαν από πλευράς ιατροφαρμακευτικού προσωπικού του Καταστήματος. Πιο συγκεκριμένα, από τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ έγινε γνωστό ότι: «Ενώ το πρόγραμμα ξεκίνησε με 8 αιτήσεις, σήμερα υπάρχουν πάνω από 70 αιτήσεις ατόμων για ένταξη σε αυτό. Πρέπει να ενισχυθεί το προσωπικό ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα μεγαλύτερο όγκο αιτήσεων».

Ο κ. Γρηγοράκος από πλευράς του ανέφερε: «Είχαμε επισκεφθεί πριν από περίπου ένα μήνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Αθανασίου το νοσοκομείο και το Ψυχιατρείο των Φυλακών. Θέλω να σας πω ότι έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και μεριμνούμε ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Θέλουμε να βοηθήσουμε και τον ΟΚΑΝΑ στο πολύ σημαντικό έργο που κάνει με τους εξαρτημένους ανθρώπους. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας και ψυχικής υγείας στους κρατούμενους. Θέλω να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους, γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν». 
Φωτογραφίες