ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου για την φορολόγηση των αγροτών και το ελαιόλαδο. Δευτέρα, 30.11.2015

Λεωνίδας Γ. Γρηγοράκος
 Βουλευτής  Λακωνίας
Δελτίο Τύπου
Δευτέρα, 30.11.2015

Την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 δεκαέξι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία επισημαίνουν τα άδικα φοροεισπρακτικά μέτρα για τους αγρότες τα οποία προωθεί η κυβέρνηση αντί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα Εθνικό Σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Υπενθυμίζοντας ότι η γεωργία, η κτηνοτροφία και η αλιεία μπορούν να αποτελέσουν βασικό πυλώνα του νέου εθνικού αναπτυξιακού και παραγωγικού μοντέλου που έχει ανάγκη η χώρα, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κρούουν τον κώδωνα κινδύνου και για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων για ζημιές από έντονα καιρικά φαινόμενα αλλά και την έλλειψη ουσιαστικού διαλόγου με τους αγρότες που ωθεί τους τελευταίους σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο.
Την ίδια μέρα, σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ολομέλεια της Βουλής γίναμε ξανά μάρτυρες της ανικανότητας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προασπίσει τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών.  
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, με τις επιλογές της, αποσαθρώνει κάθε παραγωγικό και δημιουργικό τομέα της οικονομίας και πλήττει όσα ελληνικά προϊόντα άντεξαν στην κρίση. Αυτό συνέβη και με το ελαιόλαδο, η τιμή του οποίου κατρακύλησε δραματικά. Ο κ. Κεγκέρογλου, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό, του ζήτησε να εξηγήσει γιατί δεν άσκησε βέτο στο πρόσφατο  Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις 16 Νοεμβρίου 2015, αλλά κράτησε ενδοτική στάση, η οποία λειτούργησε σε βάρος των συμφερόντων των  Ελλήνων ελαιοπαραγωγών.
Επιπλέον, τον κάλεσε, έστω και τώρα να αναθεωρήσει τη στάση του, να πει «ΟΧΙ» στην εισαγωγή ελαιόλαδου και να «μπλοκάρει» την απόφαση στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, καθώς και  να ενημερώσει για την επίσημη ελληνική θέση τους Ευρωβουλευτές, προκειμένου να καταψηφίσουν την 1η Φεβρουαρίου 2016.
Ενώ ο αγροτικός τομέας θα έπρεπε να προστατεύεται έμπρακτα φαίνεται ότι τα σχέδια της κυβέρνησης είναι άλλα, αφού με τα μέτρα που έχει ψηφίσει και αυτά που προτίθεται να φέρει προς ψήφιση, τον οδηγεί σε συρρίκνωση και τους αγρότες σε απόγνωση.