ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Skai και τους δημοσιογράφους Λυριτζή και Οικονόμου. Παρασκευή, 27.10.2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο κανάλι Skai και τους δημοσιογράφους Λυριτζή και Οικονόμου. Παρασκευή, 27.10.2015

Σχετικά με το αίτημα συναίνεσης της κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν οι συνθήκες για συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια της κρίσης δεν μπορεί να λησμονηθεί. Εγώ ποτέ δεν αποκάλεσα κανέναν Γερμανοτσολιά, Δοσίλογο ή Τσολάκογλου. Εκτιμώ ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν θα συμπλεύσει με το ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα όμως και αν το κάνει εγώ θα διαφοροποιηθώ. Δεν συμφωνώ διότι ο Τσίπρας αναζητά μια σανίδα σωτηρίας. Τα λάθη του Τσίπρα δεν θα τα πληρώσω εγώ. Είμαι θετικός στη συμμετοχή στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά θα έπρεπε να προηγηθούν πολλές άλλες συσκέψεις πιο πριν από ομάδες εργασίας ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα η συζήτηση για προβλήματα όπως το ασφαλιστικό. Πρέπει όμως να ζητήσουν συγγνώμη και να κάνουν την αυτοκριτική τους για να γίνει διάλογος. Οι πολιτισμένοι άνθρωποι ζητάνε συγγνώμη. Συναίνεση στις μειώσεις των συντάξεων δεν μπορεί να δοθεί. Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε αυξήσεις στην φορολογία και μειώσεις των συντάξεων, ενώ αυτό που έγινε με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι απαράδεκτο. Χάθηκαν σε μια μέρα 20 δις ευρώ. Εξαϋλώθηκε η αξία των μετοχών που διατηρούσε το δημόσιο.
Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 ζητούσαμε συναίνεση από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν δεχόταν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Προεκλογικά ο κ. Τσίπρας έλεγε «θα τους τελειώσουμε, θα τους συντρίψουμε και θα τους εξαφανίσουμε».

Για την στάση των κυβερνητικών στελεχών

Όσο ήμουν Αναπληρωτής Υπουργός ποτέ δεν δέχτηκα να είμαι μόνος μου σε τηλεοπτικό πάνελ, αντίθετα ήθελα να βρίσκομαι με συναδέλφους βουλευτές της αντιπολίτευσης ώστε να ακούγεται η κριτική. Η σημερινή νοοτροπία της κυβέρνησης να βγαίνουν μόνοι τους οι Υπουργοί και οι βουλευτές τις αντιπολίτευσης να μην μπορούν να παρέμβουν είναι απαράδεκτη.
Πριν από δύο εβδομάδες βρέθηκα σε ένα πάνελ με ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μόλις άκουσε κάτι που δεν του άρεσε, μου είπε «ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Δεν ξέρω ότι υπάρχουν στελέχη με την ιδιότητα «πατέρας Υπουργού». Από εκείνη την ημέρα δεν με ξανακάλεσαν ποτέ στο συγκεκριμένο κανάλι.

Αναφορικά με την προοπτική συνεργασιών.

Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν τις επιλογές και τις δεσμεύσεις του Τσίπρα. Υπάρχει αδυναμία διακυβέρνησης της χώρας. Οι Υπουργοί διαφοροποιούνται από τις κυβερνητικές επιλογές. Οι Υπουργοί Ναυτιλίας, Υποδομών και Ενέργειας δεν προωθούν κανένα ζήτημα. Η Ελλάδα χρειάζεται μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση. Ο κ. Τσίπρας απέρριψε την συναίνεση και συνεργάστηκε με τους ΑΝΕΛ. Εμείς δεν είμαστε η νεοφιλελεύθερη αριστερά. Πληρώσαμε το μάρμαρο και εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σώζω την χώρα συνέχεια. Ας την σώσουν άλλοι. Ο κόσμος μας ζήτησε να κάνουμε πίσω. Είμαστε ένα μικρό κόμμα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση.