ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Σημεία συνεντεύξεων Λεωνίδα Γρηγοράκου στους ρ/σ EΡΑ, Flash και Αρκαδία fm Πέμπτη, 19.11.2015



Σημεία συνεντεύξεων Λεωνίδα Γρηγοράκου στους ρ/σ EΡΑ, Flash και Αρκαδία fm Πέμπτη, 19.11.2015



Για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποδεικνύονται αδύναμες. Δυστυχώς, «είναι αργά για δάκρυα Στέλλα...» Είναι το δεύτερο νομοσχέδιο μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που η κυβέρνηση θα σημειώσει απώλειες μέσα στην βουλή. Ο κόσμος ήλπιζε ότι ο κ. Τσίπρας θα πρότεινε συγκρότηση κυβέρνησης με τις ευρύτερες δυνάμεις της αριστεράς και του προοδευτικού χώρου, ώστε να μην δώσει  δικαιώματα στην αντιπολίτευση. Εγώ προσωπικά δεν στηρίζω σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ με τα σημερινά δεδομένα. Η χώρα έχει ανάγκη από μια προγραμματική συμφωνία και όχι την εθνικολαικιστική επιλογή Τσίπρα – Καμμένου. Θα στηρίξω ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, ανασυγκρότησης της οικονομίας και εξόδου της χώρας από την κρίση. Αυτό μπορεί να γίνει με σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Αναφορικά με το σημερινό νομοσχέδιο

Η κυβέρνηση αναλώνεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Όμως η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από επικοινωνία. Η κοινωνία έχει μεγάλα προβλήματα στα οποία συνέβαλαν και οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και περιμέναμε η κυβέρνηση να είναι πιο υπεύθυνη και προσγειωμένη. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχείται από ιδεοληπτισμό, ερασιτεχνισμό και πολιτική ανεπάρκεια. Η κυβέρνηση παλινωδεί μεταξύ ΦΠΑ στην εκπαίδευση και ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Εκτιμώ ότι η κυβέρνηση θα πάρει πίσω τον ειδικό φόρο στο κρασί. Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώνει τον Ελληνικό λαό επί πραγματικών περιστατικών και όχι να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, διότι αυτά γίνονται από ερασιτέχνες πολιτικούς. Η χώρα χρειάζεται ένα στιβαρό και σταθερό πολιτικό σύστημα.  Η διαπραγμάτευση απέτυχε, ενώ η κυβέρνηση θεωρεί επιτυχία ότι κατάφερε να εκταμιευτεί η υπό – δόση των δύο δις.  ευρώ. Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στα νομοσχέδια που έχει ψηφίσει και στην πολιτική που εφαρμόζει και η αστάθεια που προκαλεί δεν κάνει καλό στον τόπο.

Σχετικά με τις εξελίξεις στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας

Καταρχήν, ο όρος κεντροαριστερά έχει απορριφθεί από την δική μου ιδεολογία. Η σοσιαλδημοκρατία προσδιορίστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και έχει σαφή χαρακτηριστικά. Η κεντροαριστερά είναι μια ασαφής, νεφελώδης και αχλή ιδέα. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενεργοποιηθούν τα στελέχη που έχουν αποστασιοποιηθεί και να αναζωογονηθεί ο χώρος. Το καινούργιο δεν γεννιέται από την μια μέρα στην άλλη.

Για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία είναι θετική πρωτοβουλία. Ο Ερντογάν έχει ισχυροποιήσει την θέση του μετά τις πρόσφατες εκλογές, ενώ η Τουρκία είναι πολιτικά και διπλωματικά δυνατή αυτό το διάστημα. Εμείς πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά και να έχουμε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι παρούσα στην επίλυση των προβλημάτων. Δεν πρέπει η Τουρκία να αναλάβει μόνη της πρωταγωνιστικό ρόλο χωρίς την δική μας συμμετοχή. Η Ε.Ε είναι ο στρατηγικός σύμμαχος την Ελλάδας. Το προσφυγικό είναι ένα διεθνές πρόβλημα και ο παγκόσμιος παράγοντας θα πρέπει να το λύσει στην Μέση Ανατολή και όχι στα σύνορα της Ελλάδας. Δεν είναι πρόβλημα στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας. Ο αγώνας για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, δεν θα έχει νικήτριες και ηττημένες χώρες, αλλά ωφελημένοι θα είναι όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς

Το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι «επιτυχία» του ΣΥΡΙΖΑ και  φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ψέματα όταν υποσχόταν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Όλα αυτά τα έκανε για να έλθει στην εξουσία. Εμείς σε πολύ πιο δύσκολες περιόδους προστατέψαμε την πρώτη κατοικία. Τα κόκκινα δάνεια περιλαμβάνουν τουλάχιστον 400 χιλιάδες σπίτια. Άμεσα κινδυνεύουν με πλειστηριασμό 50 χιλιάδες σπίτια, ενώ 250 χιλιάδες κατοικίες θα μένουν απροστάτευτες. Εμείς όχι μόνο προστατέψαμε με τρόπο απόλυτο και πλήρη την πρώτη κατοικία, αλλά δεν βρίσαμε κανέναν, δεν είπαμε κανέναν Γερμανοτσολιά, Τσολάκογλου η προδότη, ούτε πετάξαμε λεμόνια σε βουλευτές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αποσπάσματα πατώντας στους συνδέσμους

https://www.youtube.com/watch?v=Q3xnSWYSjT8 (ΕΡΑ)

https://www.youtube.com/watch?v=3MIwdliUr7k (Flash)