ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ρ/σ Ένα 90,4 fm και την εκπομπή «Δύο Ρεπόρτερ». Δευτέρα, 23.11.2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ρ/σ Ένα 90,4 fm και την εκπομπή «Δύο Ρεπόρτερ». Δευτέρα, 23.11.2015

https://www.youtube.com/watch?v=S8LYxJABrnE


Για την ενδεχόμενη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι λάθος πολιτική επιλογή, δεν μπορεί να γίνει και δεν με βρίσκει σύμφωνο. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συμμετέχει σε οικουμενική κυβέρνηση, με άλλο πρωθυπουργό. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή κινδυνεύει να διασπάσει και να διχάσει το ΠΑΣΟΚ. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να γίνει εσωτερικό δημοψήφισμα για την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Η συζήτηση που πρέπει να γίνει είναι για την μετά ΠΑΣΟΚ εποχή και για την σοσιαλδημοκρατία. Η κεντροαριστερά είναι μια αφηρημένη ιδέα, και εάν γίνει θα είναι «πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα». Ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης κατάφεραν να εκφράσουν τον σοσιαλισμό και την σοσιαλδημοκρατία. Ο νέος χώρος πρέπει να δομηθεί στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Εγώ προσωπικά κουραστικά να σώνω την χώρα, ας την σώσουν άλλοι τώρα. Η κυβέρνηση λειτουργεί αμφίθυμα και ερασιτεχνικά, ενώ η αντιπολίτευση δεν έχει καμία πυξίδα και καμία στρατηγική.

Σχετικά με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα

Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι εκτός λογικής. Ο κόσμος βρίσκεται σε παράκρουση με όλα τα προβλήματα όπως η ανεργία και το μεταναστευτικό. Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι η παλιά Ένωση Κέντρου. Πολλοί αρχηγίσκοι χωρίς καμία ουσία και στρατηγοί χωρίς στρατό. Άλλο ΣΥΡΙΖΑ και άλλο αριστερά. Τα προηγούμενα χρόνια όταν εμείς ζητούσαμε συναίνεση μας λιθοβολούσαν και μας αποκαλούσαν Γερμανοτσολιάδες και Δοσίλογους. Η καταγωγή μου, η ψυχοσύνθεση μου, αλλά πάνω από όλα η αξιοπρέπεια μου δεν μου επιτρέπουν να μπω σε οποιοδήποτε διάλογο με το ΣΥΡΙΖΑ. Τα λάθη του Τσίπρα δεν θα τα πληρώσω εγώ. Η παρέα του Τσίπρα είναι ανερμάτιστη χωρίς αρχές και αξίες. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να ζητά συνεργασία από όσους καθύβριζε επί πέντε χρόνια. Δίχασε το λαό.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στα μεγάλα θέματα

Η παρέα που κυβερνά είναι ότι χειρότερο έχει συμβεί πότε στην χώρα. Οι εξελίξεις στην Ευρώπη είναι ραγδαίες και στην Ελλάδα η κυβέρνηση επιμένει στις ιδεοληψίες της. Η Ελλάδα έχει τέσσερα μεγάλα προβλήματα. Το πρώτο είναι η αδύναμη κυβέρνηση, το δεύτερο είναι η έλλειψη σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση, το τρίτο είναι η ανεργία και το τελευταίο είναι οι συνεχιζόμενη φορομπηχτική πολιτική. Εμείς προτείνουμε στην κυβέρνηση να κυβερνήσει και ο ρόλος μας στην αντιπολίτευση είναι να κάνουμε κριτική στην κυβέρνηση και να προτείνουμε λύσεις στα προβλήματα. Εμείς ποτέ δεν ήμασταν η αντιπολίτευση του όχι σε όλα.

Για την αξιοποίηση του Ελληνικού ελαιόλαδου

Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το Ελληνικό λάδι και πολύ περισσότερο το λάδι από την νότια Πελοπόννησο έχει υψηλά επίπεδα σε ελαιανίνη και σε ελαιοκανθάνη. Στην Ελλάδα υπάρχει μαύρη αγορά στο λάδι, αλλά καμία κυβέρνηση δεν το έχει αντιμετωπίσει. Εάν η Ελλάδα βελτιώσει την πρωτογενή της παραγωγή μπορεί να απογειώσει τις εξαγωγές. Η Ελλάδα έχει έναν θησαυρό, αλλά δεν το αξιοποιεί διότι τα συμφέροντα δεν το επιτρέπουν. Οι ξένοι αγοράζουν το άριστο Ελληνικό λάδι και το πωλούν ως χρυσό. Εγώ είχα κάνει μια πρόταση, και την επαναφέρω. Την δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Ελαιολάδου. Το λάδι να γίνει εθνικό μονοπώλιο. Όποιος παράγει λάδι θα το πουλάει στο κράτος και το κράτος θα διαπραγματεύεται την τιμή στην διεθνή αγορά. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας ενώ η τιμή του θα είναι καλύτερη. Οι επιτήδειοι έχουν χαλάσει την ποιότητα του Ελληνικού λαδιού.

Για τις εξελίξεις στην Νέα Δημοκρατία

Δεν μου αρέσει να παρεμβαίνω στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Η ΝΔ είναι ένα ιστορικό και φιλοευρωπαϊκό κόμμα και θα έπρεπε να διαχειριστεί το θέμα με μεγαλύτερη σοβαρότητα. Η λειτουργία της Δημοκρατίας εξαρτάται και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Η ΝΔ έχει και θετικά σημεία στην πορεία της χώρας στην μεταπολίτευση. Είναι το λαϊκό κόμμα. Δεν έχει την πολυτέλεια της διάσπασης η ΝΔ. Ο χώρος της ΝΔ έχει πολλά στελέχη που μπορούν να βγάλουν το κόμμα από την εσωστρέφεια.