ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ
Βουλευτής Λακωνίας
Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα μου

«Η ιατρική επιστήμη είναι για μένα ο βιωματικός μου χώρος. Μέσω αυτής προσπάθησα να υπηρετήσω τις αρχές και τις αξίες του ανθρωπισμού, της προσφοράς στον άνθρωπο, στο κοινωνικό σύνολο. Με αυτήν διατήρησα ζωντανή και αυθεντική  τη σχέση μου με τον τόπο μου.

Με αυτήν  ακολούθησα τον δρόμο της πολιτικής. Άλλωστε,  βαθιά πεποίθησή μου είναι πως η ιατρική και η πολιτική οφείλουν να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη μέριμνα για τον πολίτη, για την κοινωνία.»

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ρ/σ Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98,7 fm και την δημοσιογράφο Β. Μιχέλη

Συνέντευξη Λεωνίδα Γρηγοράκου στο ρ/σ Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98,7 fm και τη δημοσιογράφο Β. Μιχέλη




Σχετικά με τα μέτρα ενάντια των αγροτών
Σήμερα οι αγρότες πραγματοποιούν μια μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στα νέα μέτρα. Ήρθε η ώρα οι αγρότες να τοποθετηθούν για όσα γίνονται και όσα πρόκειται να ψηφιστούν. Οι αγρότες δεν είχαν κατέβει σε πορείες, αλλά τώρα με τα δυσοίωνα και δύσκολα γεγονότα δεν έχουν άλλη επιλογή. Το μέλλον της αγροτικής οικονομίας δεν είναι ευοίωνο. Η πρωτογενής παραγωγή θα εκμηδενιστεί σε δύο χρόνια αν υλοποιηθούν τα μέτρα που προωθούνται. Η θέση μου για το αγροτικό ζήτημα είναι ξεκάθαρη. Οι αγρότες πρέπει να φορολογούνται, αλλά όχι με τον ακραίο τρόπο που προωθεί η κυβέρνηση. Η φορολόγηση είναι τέτοια που καμία κοινωνική ομάδα δεν θα αντέξει. Επιπλέον δεν υπάρχει κανένα αναπτυξιακό μέτρο. Η φορομπηχτική πολιτική σε συνδυασμό με την υψηλή ανεργία δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα. Εκτός από τους αγρότες η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο και τους οινοποιούς. Όποιος παράγει βρίσκεται αντιμέτωπος με την κυβέρνηση.

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας
Ο νόμος που προστάτευε την πρώτη κατοικία, δεν ήταν νόμος της κυρίας Κατσέλη, αλλά νόμος την κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ήταν ένας ανθρώπινος νόμος, κοινωνικά δίκαιος. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για αυτό το λόγο η θέση μας είναι ότι δεν πρέπει να γίνει καμία εκποίηση πρώτης κατοικίας στην Ελλάδα. Πρέπει να υπάρχει μια δίκαιη διαδικασία και να εντοπισθούν όσοι εκμεταλλεύονται το νόμο ενώ έχουν μεγάλη περιουσία. Όμως, το να διώξουμε δικαστικά τον κόσμο είναι απαράδεκτο. Δεν το κάναμε στα δύσκολα, θα το κάνουμε στα εύκολα; Ο κ. Τσακαλώτος είναι ο πιο μνημονικός υπουργός. Μέσα σε δεκαεπτά ώρες έγινε η μεγαλύτερη κυβίστηση, από αντιμνημονιακοί, έγιναν οι πιο σκληροί μνημονιακοί και μας κάνουν και μαθήματα ορθής συμπεριφοράς. Το ΠΑΣΟΚ με τις δυνάμεις που έχει πρέπει να αντισταθεί στον λαϊκισμό της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση λέει συνεχώς ψέματα. Για μια υπό-δόση μόλις 2 δις ευρώ, έχουν δημιουργήσει την εικόνα μιας συνεχούς και πετυχημένης διαπραγμάτευσης. Η υπέρμετρη επικοινωνία δημιουργεί πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Τα μέλη της κυβέρνησης κάνουν συνεχώς συζητήσεις επί συζητήσεων, αλλά στην ουσία δεν παράγουν τίποτα.

Αναφορικά με την διεθνή θέση της Ελλάδας
Η Ελλάδα απομονώνεται και αποδυναμώνεται όταν η οικονομία δεν είναι σε αναπτυξιακή τροχιά. Η Ελλάδα αν δεν βρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης δεν θα μπορέσει να λύσει κανένα πρόβλημα, όπως το ασφαλιστικό. Όλα αυτά όπως και το μεταναστευτικό πρέπει να μπουν στην συζήτηση με την τρόικα. Η επίσκεψη του Τσίπρα στη Τουρκία ήταν θετική, αλλά πρέπει να αποτιμήσουμε τα αποτελέσματα της. Η Ελλάδα ανήκει στην ΕΕ, από την άλλη η Τουρκία είναι πολιτικά δυνατή και ο Ερντογάν αναδείχτηκε ακόμα πιο ισχυρός μετά τις πρόσφατες εκλογές. Δεν πρέπει η Τουρκία να δρα ανεξέλικτα στην ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και την αντιμετώπιση του Ισλαμικού κράτους. Αν αφήσουμε την Τουρκία να αναλάβει μόνη της πρωτοβουλίες, θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες για την χώρα. Η Ελλάδα πρέπει να βγει από την μεγάλη προσφυγική κρίση και η ΕΕ πρέπει να συνδράμει άμεσα σε αυτό. Η Ελλάδα πρέπει να έχει μια ξεκάθαρη στρατηγική για αυτά τα προβλήματα, ενώ οι σχέσεις με την Τουρκία πρέπει να είναι σαφείς. Ξεκάθαρες σχέσεις, ξεκάθαρες θέσεις.